Kurucs palīdz "Nets" uzvarēt "Heat"; Veids atvadās ar "triple-double"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs un Dveins Veids
Rodions Kurucs un Dveins Veids Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta pēdējā spēlē, palīdzēdams Bruklinas "Nets" komandai izcīnīt uzvaru pār Maiami "Heat" vienību, kuras leģenda Dveids Veids karjeras pēdējā spēlē izcēlās ar "triple-double".

"Nets" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 113:94 (32:23, 31:24, 29:24, 21:23).

Bruklinas vienība ar 42 uzvarām 82 mačos Austrumu konferencē ieņēma sesto vietu un "play-off" pirmajā kārtā tiksies ar Filadelfijas "76ers" basketbolistiem.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no astoņiem tālmetieniem, kā arī visus četrus soda metienus.

Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Bruklinas komandā ar 21 punktu izcēlās D'Endželo Rasels, bet 20 punkti bija Šabazam Napjēram.

Viesiem ar 25 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm savā pēdējā NBA spēlē atzīmējās Veids, kuram tas bija piektais "triple-double" karjerā.

"Heat" tikai spēles sākumā spēja izrādīt pretestību "Nets" komandas, ņujorkiešiem vadībā atrodoties no pirmās ceturtdaļas beigām līdz mača finālsvilpei. Kurucs pirmajā ceturtdaļā sameta piecus punktus un otrreiz laukumā devās otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad "Nets" komandai bija teju jau 20 punktu pārsvars (43:24).

Trīs minūtes pirms puslaika beigām viņš atzīmējās ar "alley-oop" bumbas triecienu grozā no augšas (61:40), bet puslaika beigās pievienoja vēl divus punktus no soda metien līnijas. Otrā puslaika trešajā minūtē viņš atzīmējās ar atmugurisku "danku" (77:50), bet turpinājumā izpildīja vairākus neprecīzus tālmetienus.

Ceturtajā ceturtdaļā grozā krita arī viens latvieša izpildītais "trejacis", kamēr "Nets" nosargāja droši iekrāto pārsvaru un svinēja uzvaru ar 113:94.

"Heat" komanda jau pirms šīs spēles bija zaudējusi cerības sasniegt izslēgšanas turnīru. Maiami basketbolisti sezonu noslēdza ar 39 uzvarām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu