Kuruca un Bertāna komandas noskaidrojušas pretiniekus NBA "play-off" turnīrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Aizvadītajā naktī noslēdzās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā sezona. Divi latviešu basketbolisti - Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns iekļuvuši izslēgšanas turnīrā. Bruklinas "Nets" pirmajā kartā tiksies ar spēcīgo Filadelfijas "76ers", bet Sanantonio "Spurs" ar lieliski sezonu aizvadījušo Denveras "Nuggets."

Rodions Kurucs - Bruklinas "Nets" 

21 gadu vecā Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" regulāro sezonu noslēdza ar uzvaru pār Maiami "Heat" vienību, sagādājot Dveinam Veidam zaudējumu pēdējā karjeras spēlē. 

Kopumā vienība sezonu noslēdza ar pozitīvu bilanci - 42 uzvaras un 40 zaudējumi, kas komandai deva sesto vietu Austrumu konferencē. Pirmajā kārtā "Nets" cīnīsies ar Filadelfijas "76ers", kura regulāro sezonu noslēdza ar 51 uzvaru un 31 zaudējumu. 

Bruklinas "Nets" NBA izslēgšanas turnīrā pēdējo reizi spēlēja 2015. gadā. 

"76ers" komandas kodolu veido lielais trijnieks - Džoels Embīds, Bens Simonss un Džimijs Batlers. Jāpiemin, ka sezonas laikā "76ers" sastāvu pastiprināja Tobiass Hariss, kurš lieliski iederas komandas sistēmā. Filadelfijas vienība tiek uzskatīti arī par vienu no komandām, kurai būtu pa spēkam aizkļūt līdz NBA fināliem, jo tās potenciāls ir iespaidīgs. 

Izteikts komandas līderis ir Džoels Embīds, kurš vidēji spēlē guvis 27,5 punktus, kā arī izcīnījis 13,6 atlēkušās bumbas. 

Rodions Kurucs savā debijas sezonā aizvadīja 62 spēles, kuru laikā vidēji guva 8,4 punktus, kā arī izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas. 

Abas komandas savu sērijas pirmo spēli aizvadīs jau sestdienas vakarā (pēc Latvijas laika), kad plkst. 21:30 tiksies Filadelfijā. Sērijā uzvarēs tā komanda, kura pirmā izcīnīs četras uzvaras.  

Dāvis Bertāns - Sanantonio "Spurs"

Portāls Apollo jau vēstīja, ka aizvadītajā naktī "Spurs" komanda regulāro sezonu noslēdza ar uzvaru pār Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" vienību. Pateicoties šai uzvarai, "Spurs" vienība regulāro sezonu pabeidza ar 48 uzvarām un 34 zaudējumiem. 

Sanantonio komanda Rietumu konferencē ieņēma 7. vietu, tādējādi pirmajā kārtā tā tiksies ar lieliski sezonu aizvadījušo Denveras "Nuggets" vienību, kura regulārajā sezonā izcīnīja 54 uzvaras. 

Denveras līderis ir 24 gadus vecais serbs Nikola Jokičs, kurš aizvadītajās 80 spēlēs vidēji spēlē guva 20,1 punktu, izcīnīja 10,8 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 7,3 rezultatīvas piespēles. 

26 gadus vecais Bertāns šosezon "Spurs" rindās aizvadīja 75 spēles, kuru laikā vidēji spēlē guva 8 punktus, kā arī izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. 

Komandas savu pirmo dueli aizvadījs naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) plkst. 5:30 Denverā. Par dueļa favorītiem tiek uzskatīti "Nuggets" basketbolisti, taču "Spurs" vienība ar galvenā trenera Grega Popoviča viltībām ir gatava iekost ikvienam. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu