Latvijas basketbola leģenda Kaspars Kambala viesojās portāla Apollo studijā, kur atklāja, ka kopš karjeras noslēgšanas basketbols viņam tiešām nav pietrūcis. Tagadējais bokseris arī atzina, ka bokss ir iemesls tam, kādēļ neatliek laika domāt par basketbolu. Kambala šos abus sporta veidus salīdzina kā divas mīlestības, kurā katrai ir savi plusi un mīnusi. Pilns sarunas ieraksts tiks publicēts pirmdien, 15. aprīlī.

Kambala atzina, ka būtu grūti izvēlēties, kuru no sporta veidiem viņš vēlētos izvēlēties kā primāro, ja būtu iespēja uzsākt karjeru no jauna.

"Darītu tāpat kā tagad. Vienmēr saku, ka basketbols un bokss ir kā divas mīlestības. Katrs ir aizņēmis daļu no manas sirds," atzina bokseris. 

Sportists profesionālā boksa ringā atgriezās ar pārliecinošu uzvaru. Martā viņš ar nokautu pieveica Baltkrievijas pārstāvi Aļaksandru Ņahajčuku. Kambala boksam pievērsās 2007. gadā.

40 gadus vecais Kambala arī atklāja, ka basketbols viņam nepietrūkst un bumbu viņš nav turējis rokās kopš savas atvadu spēles 23. janvārī "Jūrmala/Betsafe" komandas sastāvā.

"Basketbols tiešām nav pietrūcis. Nav bijis arī īsti laika, lai domātu. Iespējams, ja neboksētos, tad varbūt pietrūktu basketbols. Uzreiz lecu iekšā boksā, tādēļ nepietrūkst," atzina Kambala.  

"Bumbu neesmu turējis rokās kopš pēdējās spēles. Taču, arī pirms atvadu spēles to turēju rokās tikai divos treniņos. Pēc astoņu mēnešu pauzes biju paņēmis bumbu rokās," atklāja bokseris. Savā atvadu spēlē Kambala guva 20 punktus, taču Jūrmalas vienība atzina Tallinas "Kalev" komandas pārākumu. 

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics", turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet pēdējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja "Barons"/LDz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp