Spēļu zāles plāno likvidēt arī Daugavpilī (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spēļu automāti. Ilustratīvs attēls.
Spēļu automāti. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Arī Daugavpilī, līdzīgi kā galvaspilsētā, plānots slēgt visas spēļu zāles, šonedēļ preses konferencē paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Pašlaik domē tiek gatavota dokumentācija pirmās licences anulēšanai - zālei Cietokšņa ielā 60. Savā "Facebook" kontā mērs informēja, ka pērn objektā ir fiksēti 44 sabiedriskās kārtības pārkāpumi, bet šogad - 19.

"Daugavpilī nebūs vietas spēļu zālēm. Devu uzdevumu gatavot dokumentus pirmās licences anulēšanai pēc adreses Cietokšņa iela 60. 2018 gada laikā ir fiksēti 44 sabiedriskās kārtības pārkāpumi, šogad jau 19. Šai zālei sekos sērgu vietu aizvēršana Ķīmiķu, Jaunās Forštates un Jaunbūves mikrorajonos," Elksniņš vēsta sociālajā tīklā "Facebook". 

Daugavpilī nebūs vietas spēļu zālēm. Devu uzdevumu gatavot dokumentus pirmās licences anulēšanai pēc adreses Cietokšņa iela 60. 2018 gada laikā ir fiksēti 44 sabiedriskās kārtības pārkāpumi, šogad jau 19. Šai zālei sekos sērgu vietu aizvēršana Ķīmiķu, Jaunās Forštates un Jaunbūves mikrorajonos.

Vēlāk sekos izklaižu vietu aizvēršana Ķīmiķu, Jaunās Forštates un Jaunbūves mikrorajonos.

"Spēļu zāļu Daugavpilī nebūs, tāpat kā Rīgā," pauda Elksniņš.

Jau vēstīts, ka Daugavpils pašvaldība brīdinājusi par licences anulēšanas iespējām tās spēļu zāles, kas nespēj nodrošināt apkārtnē sabiedrisko kārtību un drošību.

Spēļu zāļu klienti regulāri izraisa sabiedriskās kārtības pārkāpumus, secinājusi pilsētas pašvaldības policija. Aizvadītajā gadā Daugavpils Pašvaldības policija saņēma 129 izsaukumus uz spēļu zālēm dažādos pilsētas mikrorajonos. Vēl 88 izsaukumus saņēma Valsts policija. Vairumā gadījumu sabiedriskās kārtības pārkāpēji bija kautiņu dalībnieki. Nereti blakus esošo māju iedzīvotāju mieru traucēja skaļa mūzika un iereibušie azartspēļu cienītāji.

Lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotāju mieru, policija izsūtījusi brīdinājuma vēstules visām spēļu zālēm, atgādinot, ka, saskaņā ar Azartspēļu un izložu likumu, ja azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā rada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu, dome ar motivētu lēmumu ir tiesīga atcelt izsniegto atļauju atvērt kazino, spēļu zāli, bingo zāli, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu un organizēt attiecīgās azartspēles konkrētajās telpās.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu konceptuāli atbalstīt visu spēļu zāļu slēgšanu Rīgas pilsētas teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Lēmumprojekti par spēļu zāļu likvidāciju būs jāizstrādā par katru adresi atsevišķi. Brīdī, kad dome atbalstīs konkrētas spēļu vietas likvidēšanu, komersantam būs doti pieci gadi, lai to aizvērtu.

Tas nozīmē, ka pilnībā izskaustas azartspēļu vietas Rīgā varētu būt ne ātrāk kā 2024.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu