Sista ar siksnu pa seju piečurātu bikšu dēļ. Pabeigta izmeklēšana lietā par patēva vardarbību pret astoņus gadus vecu meiteni (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vardarbība pret bērniem. Ilustratīvs attēls
Vardarbība pret bērniem. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

2018. gada oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija no izglītības iestādes par to, ka kādai astoņus gadus vecai meitenei ir konstatēti miesas bojājumi – zemādas asins izplūdumi uz sejas un pārsistas lūpas. Lai gan sākumā meitene nav vēlējusies stāstīt, kur guvusi miesas bojājumus un melojusi, ka pati nokritusi, tomēr beigās atzinās, portālu "Apollo" informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāvji. 

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Izmeklēšanā iegūtās ziņas norāda uz to, ka meitenes patēvs, 1991. gadā dzimis vīrietis, ir iesitis meitenei ar siksnu pa seju, nodarot trīs zemādas asins izplūdumus un pārsitot lūpas. Kā iemelsu, kāpēc tika veikta fiziska vardarbība pret bērnu, viņš norāda, ka meitene nebija paspējusi uz tualeti un piečurājusi gan bikses, gan arī grīdu, vēsta policijas pārstāvji.

1991. gadā dzimis vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem. Vīrietis savu vainu atzīst un ar izmeklēšanu sadarbojas.

Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. 

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa. 

 
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu