Girgensons nepalīdzēs Latvijas izlasei pasaules čempionātā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Uzbrucējs Zemgus Girgensons šajā pavasarī nepalīdzēs Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kā atklāja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, pārrunas ar Girgensonu norisinājušās jau vairākkārt. Tomēr uzbrucējam šosezon beidzas līgums ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres", un spēlētājs nolēmis nepiedalīties šī gada čempionātā.

"Zemgus savu nākotni vēlas arī turpmāk saistīt ar NHL," sacīja Koziols. "Ļoti ceram, ka Girgensons vasarā pagarinās līgumu ar "Sabres" un turpinās nest Latvijas vārdu hokeja pasaulē. LHF novēl veiksmi Girgensonam un cer, ka viņš nākamgad pārstāvēs Latvijas izlasi pasaules čempionātā."

Savas karjeras laikā Girgensons piedalījies četros pasaules čempionātos, kur 25 spēlēs izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Arī pērn uzbrucējs pasaules čempionātā nepiedalījās.

Iepriekš Girgensons veiksmīgi arī pārstāvējis Latvijas U-20 junioru un U-18 jauniešu izlases.

Šosezon NHL čempionātā Girgensons 72 spēlēs guva piecus vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles. Savā NHL karjerā tik maz vārtu vienas sezonas laikā viņš vēl nebija iemetis.

Pēc Girgensona atteikuma Latvijas valstsvienībai šajā pasaules čempionātā būs jāiztiek bez tādiem hokejistiem kā Miķeļa Rēdliha, Andra Džeriņa, Mārtiņa Karsuma, Ivara Punnenova, turklāt joprojām NHL klubā Kolumbusas "Blue Jackets" atrodas vārtsargs Elvis Merzļikins.

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas notiks Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, Latvija kopumā aizvadīs sešas pārbaudes cīņas. Pirmie mači paredzēti 19. un 21.aprīlī izbraukumā pret Franciju. Turpinājumā Latvija 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" spēkosies ar spēcīgo Krieviju. Biļetes uz šiem mačiem var iegādāties "www.bilesusserviss.lv".

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.aprīlī izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Galerija: Latvijas hokeja izlase uzsāk gatavošanos pasaules čempionātam

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu