Mīlestība internetā: kas jāņem vērā un kā nekļūt par upuri?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Igaunijas interneta policiste Jana Frolova no Igaunijas, atgādina daiļajām dzimuma pārstāvēm par to, ka naudas krāpnieki arvien biežāk uzmeklē savus upurus internetā un dalās ar padomiem kā nenokļūt krāpnieka nagos, vēsta postimees.ee

«Mūsdienās daudzi savu mīlestību atrod sociālajos tīklos vai ar aplikāciju palīdzību, un patiesībā ir daudz tādu cilvēku, kam ir paveicies. Protams, ka interneta iepazīšanās var pāraugt par ilglaicīgām un spēcīgām attiecībām. Taču arvien aktuālāka problēma, kas ieskauj internetu ir cilvēki, kas balstoties uz veiksmīgiem mīlestības stāstiem, izmanto iespēju, lai izkrāptu naudu,» tā savā «Facebook» kontā pastāstīja Igaunijas internetpoliciste Jana Frolova. Viņa atklāj kā veiksmīgi atmaskot krāpnieku internetā un no kā uzmanīties.

Vispopulārākais veids kā krāpnieki parasti strādā ir universālu tekstu sacerēšana, kas parasti strādā uz naivām daiļā dzimuma pārstāvēm. Viņi veido savus stāstus tā, lai upurim noteikti gribētos atbildēt.

«Teksti parasti ir ļoti vienkarši un tos izsūta masveidā. Kad vismaz viena sieviete atsaucas uz šāda veida ziņu, krāpnieks nekavējoties uzsāk darbu jau personīgi un dialogu turpina jau ar privāta rakstura ziņām.  Kā jau zināms krāpnieku galvenais mērķis ir naudas izvilināšana, » stāsta Jana Frolova.

Galvenie stāsti ar ko krāpnieki apvārdo sievietes internetā: 

  • Nepieciešama nauda bērna vai radinieka ārstēšanai;
  • Lidmašīnas biļete, lai satiktos ar personu kā upuri;
  • Rakstītājs ir it kā nokļuvis sarežģītā situācijā un lūdz palīdzību pēc naudas;
  • Sūtījumu apmāns. Krāpnieks vēlas jums nosūtīt dāvanu, bet lai to izdarītu ir nepieciešama jūsu adrese, vārds un uzvārds. Pēc tam lūdz apmaksāt muitas nodevu un sola, ka atgriezīs naudu tad, kad satiksies ar Jums.

Kā nenokļūt krāpnieka nagos?

  • Esiet vērīgi un novērtējiet situāciju kritiski! Ja nepazīstams cilvēks vēlas pievienot jūs savā draugu lokā, kādā no sociālajiem tīkliem, un atsūta jums vēstuli, kurā sūdzas par grūtajiem dzīves apstākļiem- NETICIET;
  • Ierakstiet meklētājā rakstītāja vārdu un uzvārdu. Ļoti iespējams, ka par viņu jau kāds ir sūdzējies;
  • Pārbaudiet profila bildi meklētājā. Parasti krāpnieki savas profila fotogrāfijas atrod internetā un lejupielādē. Tādā veidā variet būt pārliecināts, ka pārbaudīsiet vai fotogr;afiju neizmanto vēl kāds; 
  • Noteikti pastāstiet radiniekiem par savu jauno paziņu. Cilvēks no malas parasti var objektīvi novērtēt vai cilvēks ir godīgs vai nē. 
  • Nekādā gadījumā nesūtiet kompromitējošas fotogrāfijas;
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu