“Varbūt vajadzēja atkāpties ātrāk?” Solvita Āboltiņa par savu lomu politikā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Solvita Āboltiņa.
Solvita Āboltiņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

​Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa intervijā ar žurnālu “Ieva” paziņoja, ka “sievietes politikā sit”. Uz jautājumu, kāpēc politiķe izteikti daudz cietusi savas karjeras dēļ, viņa atbildēja, ka labi apzinās savu toksiskumu un to, kā mākslīgi tika veidots viņas tēls, kas radīja vispārēju nepatiku.

“Varbūt maniem politiskajiem konkurentiem un partneriem koalīcijā ne visai patika mana asā mēle? Varbūt no manis gaidīja, lai es kādās situācijās paklusētu, – bet es nemēdzu tā darīt. Bet sist pa frizūrām un kostīmiem vai miesassargiem... Tas bija no sērijas: «Nu nepatīk man viņa! Es nezinu, kāpēc, bet nepatīk!»

Kļūda droši vien bija uzņemties pārāk daudz, tāds nosacītais dzelzs tēls, kad tu visu vari.

Tad pati sāc iedomāties, ka patiešām visu vari, un pazūd robeža starp iedomāto un to, ko tu tiešām vari. Kādā brīdī es biju palikusi viena un turpināju cīnīties viena – kā stūrī iedzīts zvērs. Varbūt vajadzēja atkāpties ātrāk?” tā Āboltiņa.

“Mani varēja sist, jo es bieži vien nerīkojos tradicionāli, bet izgāju no tā rāmja,” viņa piebilda.

Kā jau ziņots, Solvita Āboltiņa 12. martā iesniegusi akreditācijas vēstules Sanmarīno valsts reģentiem Mirko Tomasoni II un Lukam Santolīni I, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Akreditācijas ceremonijas laikā Āboltiņa uzsvēra, ka Latviju un Sanmarīno vieno kopīgas brīvības, demokrātijas un miera vērtības, kas veido labu pamatu sadarbībai. Vēstniece izteica gandarījumu, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā Sanmarīno līdz ar Andoru un Monako sāka sarunas par ES asociācijas līgumu.

Ar valsts reģentiem tika pārrunātas turpmākās divpusējās sadarbības iespējas. Kā norāda ĀM, Latvijas vēstniecībai jau ir labas iestrādes kultūras un tūrisma jomā, gan savulaik iepazīstinot ar Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu, gan sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru rīkojot semināru par tūrisma iespējām mūsu valstī. Tāpat Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā 2015.gadā ar Latvijas vēstniecības atbalstu Sanmarīno bija skatāma izstāde "Art Nouveau arhitektūra: Rīgā un Latvijā".

Akreditācijas vizītes laikā vēstniece arī tikās ar Sanmarīno ārlietu, politisko jautājumu un tieslietu ministru Nikola Renci, Tirdzniecības kameras direktoru Massimo Gjoti un Sanmarīno vēstnieci Latvijā Federiku Bidži, kas ir arī Sanmarīno Ārlietu ministrijas Politisko un diplomātisko attiecību direktore.

Latvijas vēstniece Āboltiņa rezidē Romā, Itālijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu