Svarcēlājam Koževņikovam mazā bronza grūšanā un astotā vieta Eiropas čempionātā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vadims Koževņikovs
Vadims Koževņikovs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas svarcēlājs Vadims Koževņikovs piektdien Gruzijas pilsētā Batumi izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionātā.

Svara kategorijā līdz 96 kilogramiem Koževņikovs summā pacēla 360 kilogramus, tikai par vienu kilogramu atpaliekot no pirmā sešinieka.

Raušanā Koževiņikovs pacēla 153 kilogramus, bet divi piegājieni ar 157 kilogramus smagu stieni viņam bija nesekmīgi - vispirms viņa mēģinājums netika ieskaitīts, bet otro reizi neizdevās pacelt stieni.

Savukārt grūšanā viņš vispirms pacēla 200 kilogramus, bet otrajā piegājienā stieņa svars tika pacelts uz 207 kilogramiem. Ar pirmo reizi viņš stieni nepacēla, bet otrajā piegājienā smagā cīņā 207 kilogrami tika pacelti, kas grūšanā daugavpilietim deva mazo bronzas medaļu.

Par čempioni tika kronēts baltkrievs Jevgeņijs Cihancovs, kurš summā pacēla 400 kilogramus (178+222), sudrabu ar 378 kilogramiem (168+210) guva krievs Jegors Kļimovs, bet bronzu ar 377 kilogramiem (173+204) guva Gruzijas svarcēlājs Antons Pļesnojs.

Rebeka Koha pirmdien tika kronēta par Eiropas čempioni svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, nosargājot pērn izcīnīto titulu, kamēr Daniela Ivanova ieņēma 17.vietu. Savukārt trešdien Ritvars Suharevs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 81 kilograma.

Tikmēr ceturtdien Armands Mežinskis svarā līdz 89 kilogramiem guva devīto vietu, kamēr Jānis Griškovs svara kategorijā līdz 102 kilogramiem ir pirmais B grupā un nodrošinājis vismaz desmit pozīciju.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs arī Artūrs Plēsnieks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu