Merzļikina "Blue Jackets" vēlreiz uzvar NHL līdervienību "Lightning"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kems Etkinsons
Kems Etkinsons Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets" komanda, kuru pārstāv Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins, naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) izcīnīja uzvaru Stenlija kausa mačā, pārspējot Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) pārspēja "Lightning", panākot Austrumu konferences pirmās kārtas sērijā 2-0 vadību.

Uzvarētāju labā kanādietis Mets Dišēns guva vārtus un veica 3 rezultatīvas piespēles, bet ar 1+1 atzīmējās krievs Artemijs Panarins un amerikānis Zeks Verenski.

"Lightning" sastāvā vienīgos vārtus guva 20 gadus vecais krievu aizsargs Mihails Sergačjovs.

Abās komandās vārtus sargāja Krievijas hokejisti - uzvarētāju sastāvā Sergejs Bobrovskis atvairīja 23 metienus, bet "Lightning" rindās 22 ripas apturēja Andrejs Vasiļevskis.

"Blue Jackets" sērijas pirmo spēli uzvarēja ar rezultātu 4:3. Sērijas trešais mačs notiks Kolumbusā naktī uz pirmdienu plkst. 2.00 pēc Latvijas laika.

Sagaidāms, ka pašlaik 24 gadus vecais Merzļikins šosezon "Blue Jackets" rindās vēl nepiedzīvos debiju NHL, taču tas varētu notikt nākamsezon.

"Lightning" šosezon atkārtoja NHL rekordu, kļūstot par otro komandu vēsturē, kas izcīnījusi 62 uzvaras regulārajā čempionātā.

Interesanti, ka Stenlija kausa izcīņā abos mačos pret "Blue Jackets" bez puntkiem palicis šosezon NHL rezultatīvākais spēlētājs krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs.

Jau vēstīts, ka citā Stenlija kausa mačā Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers piedzīvoja debiju NHL izslēgšanas spēļu turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu