"Ogre" sasniedz LBL pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Dārgais
Kristaps Dārgais Foto: Jānis Laganovskis (estlatbl.com)

"Ogres" komanda sestdien sasniedza "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu.

Ceturtdaļfināla trešajā spēlē "Ogre" savā laukumā ar rezultātu 73:67 (19:17, 16:20, 18:16, 20:14) pieveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0. Pusfinālā ogrēnieši tiksies ar Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Uzvarētāju sastāvā sestdien ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Edgars Lasenbergs, kamēr 15 punkti Jānim Pozņakam. Savukārt Valmieras komandā 24 punktus iemeta pieredzējušais Jānis Kaufmanis, bet 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Edmundam Elksnim.

Salīdzinot ar pirmajiem diviem sērijas mačiem, šis bija vislīdzvērtīgākais. "Valmiera Glass"/ViA basketbolisti šo cīņu sāka lieliski, jo izvirzījās vadībā ar 8:2, tomēr pēc tam "Ogre" cīņas gaitu izlīdzināja un veica 10:0 izrāvienu, kas ļāva panākt 19:13. Valmierieši pretiniekiem tālāk atrauties neļāva, bet kopumā cīņa ritēja punkts punktā, pirmo puslaiku ar divu punktu pārsvaru noslēdzot "Valmiera Glass"/ViA komandai - 37:35.

Otrā puslaika sākumā viesi no Valmieras ieguva piecu punktu vadību, bet tālāk neatrāvās. Noslēdzošās desmit minūtes sākās ar neizšķirtu 53:53, turklāt ceturtās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs komandas pamanījās gūt tikai pa diviem punktiem. Tiesa, nepilnas trīs minūtes līdz beigām "Ogre" pamanījās iegūt sešu punktu vadību (66:60), bet "Valmiera Glass"/ViA no šāda deficīta neatspēlējās.

Šīs pusfināla sērijas pirmajā spēlē "Ogre" otrdien savā laukumā uzvarēja ar 100:81, bet otrajā duelī ogrēnieši viesos bija pārāki ar 93:82.

Sestdienas spēlē potītes savainojuma dēļ nevarēja piedalīties "Ogres" saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš. Tāpat pēc ceļgala sānu saistes operācijas rehabilitācijas procesu turpina ogrēniešu centra spēlētājs Kaspars Bērziņš.

Abās savstarpējās spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā pārāki ar 92:71 un 86:71 bija "Ogres" basketbolisti. "Ogres" komanda apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma ceturto vietu un iekļuva "Final Four" turnīra, kur aizvadīja divas sīvas cīņas un samierinājās ar ceturto vietu. Tikmēr valmierieši Latvijas-Igaunijas līgas regulārajā turnīrā ieņēma 12.vietu, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Ņemot vērā Latvijas komandas, "Ogre" bija trešā, bet "Valmiera Glass"/ViA - sestā, tādējādi abas tikās LBL ceturtdaļfinālā.

Otrā ceturtdaļfinālā "Jūrmala"/"Betsafe" ir vadībā 2-0 pret "Latvijas Universitāte" (LU) komandu. Šī dueļa spēcīgākā komanda pusfinālā tiksies ar čempioni "Ventspili".

Izslēgšanas turnīra pirmā kārta brīva ir "Ventspils" un "VEF Rīga" vienībām - divām spēcīgākajām pašmāju komandām pēc Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pamatturnīra. "Ventspils" nedēļas nogalē kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempioni, finālā pārspējot "VEF Rīga" komandu.

Sezonu jau noslēgušas "Liepāja" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komandas, kas netika pašmāju sešu labāko vienību pulkā.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu