Kims Čenuns brīdina ASV: Jums ir jāmaina sava nostāja līdz gada beigām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Foto: AFP / Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns piektdien, 12. aprīlī, paziņoja, ka viņš ir atvērts trešajam samitam ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, ja ASV varētu piedāvāt abpusēji pieņemamus nosacījumus vienošanās noslēgšanai līdz gada beigām, ziņo Phenjanas mediji.

Kims Čenuns par to paziņoja, sākot runu Ziemeļkorejas nominālā parlamenta sesijā. Viņš savā runā sacīja, ka februārī Vjetnamā notikušā viņa un Trampa samita neveiksmē ir vainojamas ASV vienpusējas prasības, tomēr viņa personīgās attiecības ar ASV prezidentu vēl arvien ir labas.

Arī Amerikas Savienoto valstu prezidents Donalds Tramps 13. aprīlī, sestdien, apliecināja, ka viņš ir atvērts idejai par trešo samitu ar Kimu.

"Es esmu vienisprātis ar Ziemeļkorejas Kimu Čenunu, ka mūsu personīgās attiecības saglabājas ļoti labas - iespējams, vārds "izcilas" pat būtu precīzāks - un ka trešais samits būtu labs, lai mēs pilnībā saprastu, kādās pozīcijās mēs esam," sociālajā tīklā "Twitter" norāda ASV prezidents.

"Es ar nepacietību gaidu dienu, kad nebūs nedz kodolieroču, nedz sankciju, un tad mēs varēsim vērot, kā Ziemeļkoreja kļūst par vienu no pasaules sekmīgākajām valstīm," piebilda Tramps.

Kims atkārtoti uzsvēra agrākos apgalvojumus, ka Ziemeļkorejas ekonomika izturēs smagās starptautiskās sankcijas, kas noteiktas tās kodolieroču programmas dēļ, un ka viņš nebūs "apsēsts ar samitu rīkošanu ar ASV, alkstot pēc sankciju mīkstināšanas".

ASV ir paziņojušas, ka samits Vjetnamā beidzās bez vienošanās tāpēc, ka Ziemeļkoreja uzstādīja pārmērīgas prasības mīkstināt sankcijas apmaiņā pret ierobežotiem atbruņošanās pasākumiem.

Kims Čenuns uzsvēra, ka ASV ir pienācis laiks atteikties no savas kalkulējošās metodes un sākt sarunas ar Ziemeļkoreju jaunā veidā. 

"Mēs, protams, atzīstam par svarīgu risināt problēmas dialoga un sarunu ceļā. Tomēr ASV stila dialogs, vienpusēji uzspiežot savas prasības, mums nav piemērots un mums tas neinteresē," teica Kims savā runā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu