Foto: Singapūrā atklāta unikāla dizaina lidosta (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Singapūra ir viena no visstraujāk augošajām valstīm pasaulē. Ik gadu šeit dzimst jauni arhitektūras brīnumi.

17. aprīlī durvis vērs Singapūras lidosta. Tās ir forma ir savdabīga. To pielīdzina dārgakmenim.

Lidosta būs īpaša ar tās eksotisko dārzu un piltuves formas ūdenskritumu.

Virtuļa formas veidojums, kurā atradīsies lidosta, ir veidots no sīkiem trijstūra tērauda rāmjiem, kas aizpildīti ar organisko stiklu. Neparastās formas celtnes centrālajā daļā atradīsies eksotiska meža imitācija un ūdenskritums – šī vieta apvienos visus četrus lidostas termināļus. Fenomenālās arhitektūras ēkā līdz ar lidostas termināļiem būs ierīkots milzīgs iepirkšanās centrs, kas piesaistīs gan vietējos, gan ārzemju tūristus.

Foto: AP/AFP/Reuters/EPA/LETA/Scanpix

Lidostas arhitekts ir Izraēlas modernās arhitektūras lielmeistars Mošē Sadafi, kas lidostu centās padarīt pēc iespējas nomierinošāku ceļotājiem – nereti lidostu sterilais dizains satrauc un padara nervozu, taču Singapūras lidosta būs pilnīgs pretstats. Šeit būs tādas atrakcijas kā “debesu tīkli” jeb tīklu tilti, kas stiepsies pāri lidostai, slidkalniņi, parks, “meža ieleja”, 40 metrus augsts ūdenskritums, zaļie labirinti, tvaika mašīnas un gaisa tilts. Plānots, ka lidostā atradīsies 3000 īsti koki un viena no lielākajām Singapūras augu kolekcijām. “Es vēlējos radīt pilnīgi jaunu urbāno telpu, vietu, kuru apvieno vairāki mērķi – iepirkšanās, ceļošana vai dārza apmeklēšana. Tā būs vieta, kur mainīt savus priekšstatus par definīciju “urbānā valstība”,” amerikāņu ziņu medijam CNN skaidroja arhitekts Sadafi.

Kopumā lidosta būs 130 000 kvadrātmetrus plaša, sastāvēs no desmit stāviem, kā arī no 130 kabīņu viesnīcas. Lidostas uzcelšana Singapūrai izmaksā aptuveni 1,25 miljardus dolāru. Jau iepriekš Singapūras lidosta bija septītā nodarbinātākā lidosta pasaulē tieši internacionālās gaisa satiksmes ziņā. Vadoties pēc lidostas datiem, 2018. gadā Singapūras lidosta sasniedza rekordlielu apkalpoto klientu skaitu – šeit pērn apgrozījās 65,5 miljoni pasažieru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu