"Kalev"/"Cramo" uzvara VTB līgas mačā dzēš "VEF Rīga" cerības iekļūt "play-off"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Kalev"/"Cramo" spēles epizode.
"Kalev"/"Cramo" spēles epizode. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Igaunijas čempione basketbolā Tallinas "Kalev"/"Cramo" svētdien VTB Vienotās līgas spēlē viesos ar rezultātu 105:75 (23:22, 24:20, 29:15, 29:18) pārspēja Jāņa Blūma pārstāvēto Permas "Parma", tādējādi dzēšot "VEF Rīga" cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

"VEF Rīga" šosezon var vēl maksimāli izcīnīt divas uzvaras, bet pirmais astotnieks ir trīs uzvaru attālumā.

Blūms svētdien guva astoņus punktus. Viņš laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 52 sekundēs grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva divas kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Parma" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kens Brauns.

Tikmēr viesiem 22 punktus guva Arnets Multrijs, bet 21 punkts bija Šavonam Lūisam.

"VEF Rīga" šobrīd savā laukumā uzņem Minskas "Cmoki" komandu.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 22 panākumiem 26 cīņās ir Maskavas CSKA, kas jau noslēgusi regulāro čempionātu, bet tai ar 18 uzvarām 22 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 18 uzvarām 23 dueļos ir Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar deviņā uzvarām 23 mačos ir desmitā, "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 24 mačos ir vietu zemāk, bet Permas "Parma" ar četriem panākumiem 24 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu