"Play-off" cerības zaudējušie "VEF Rīga" basketbolisti uzvar Minskas "Cmoki"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Gražulis
Andrejs Gražulis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 70:66 (13:20, 19:17, 18:20, 20:9) pārspēja Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki", kur par galvenā trenera asistentu strādā Edmunds Valeiko.

Dažas minūtes pēc mača sākuma "VEF Rīga" zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā, jo pirmā astoņnieka noslēdzošā komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo" svinēja uzvaru. "VEF Rīga" komandai līdz regulārās sezonas izskaņai atlikusi vairs tikai viena spēle, bet pirmais astoņnieks ir divu uzvaru attālumā.

Rīdziniekiem ar 11 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Glens Kouzijs, bet pa desmit punktiem guva Andrejs Gražulis, Džabrils Durems un Andris Misters.

Tikmēr viesiem 11 punktus sameta Mikita Meščarakovs.

Pēc Stīvena Zeka un Andreja Gražuļa metieniem "VEF Rīga" spēles sākumā panāca 5:0, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē viesi veica 13 punktu izrāvienu, kā rezultātā pirmās desmit minūtes tika zaudētas ar 13:20. Otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki nonāca iedzinējos jau ar 13 punktiem, bet atspēlējās un puslaika pārtraukumā devās ar krietni mazāku deficītu (32:37).

Pēc Artūra Ausēja tālmetiena otrā puslaika sākumā komandas šķīra vairs tikai divi punkti, taču pretinieki uz to atbildēja ar izrāvienu 14:2. "VEF Rīga" basketbolisti vēlreiz uzsāka atspēlēšanos un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Džabrils Durems ar tālmetienu panāca 66:64. Mājinieki pēdējās minūtēs vadību noturēja un svinēja minimālu uzvaru.

"VEF Rīga" ar "Cmoki" šosezon tikās decembrī, piedzīvojot neveiksmi ar 84:91.

Vienotajā līgā rīdziniekiem izdevies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju. Ar deviņām uzvarām 25 spēlēs komanda ieņem 11.vietu kopvērtējumā, kamēr "Cmoki" ar trim panākumiem 24 cīņās ir pēdējā starp 14 vienībām.

"VEF Rīga" aizvadītajā nedēļas nogalē sasniedza Latvijas-Igaunijas līgas finālu, kurā gan pārliecinoši zaudēja "Ventspils" komandai. Turklāt pirms tam pusfinālā rīdzinieku kapteinim Marekam Mejerim tika salauzts deguns, kā dēļ viņš nespēlēs vismaz 2-3 nedēļas, tādējādi Latvijas čempionāta pusfināls viņam ies secen.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu