Raidījums: Turpinās domstarpības starp FKTK vadītāju un viņa vietnieci (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš piedalās preses konferencē, kurā paziņo lēmumu par "ABLV Bank" pašlikvidācijas plāna izvērtējumu.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš piedalās preses konferencē, kurā paziņo lēmumu par "ABLV Bank" pašlikvidācijas plāna izvērtējumu. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Izveidojušās domstarpības starp Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāju Pēteru Putniņu un viņa vietnieci Guntu Razāni, vēsta LTV raidījums "De facto".

Domstarpību dēļ Finanšu sektora padomes sēdēs valdības mājā FKTK tagad pārstāv gan Putniņš, gan Razāne, un abi sēžot katrs savā galda galā.

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raidījums vēsta, ka Razāne 2017.gadā iebildusi pret "ABLV bankas" nesodīšanu "Ziemeļkorejas lietā".

Šis FKTK lēmums raisījis neizpratni ASV, bet Putniņš skaidrojis, ka bankas vainu nevarēja pierādīt. Razāne arī pretēji Putniņam devusi priekšroku likvidatora iecelšanai no malas.

"Izveidojās [konflikts] starp vadītāju un vietnieku, kuri abi bija iecelti, bet vietnieks izdomāja, ka viņa varbūt ir labāka nekā priekšnieks," situāciju raksturojis bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc raidījuma ziņām, pilnīga uzticība nevaldot arī FKTK un ASV atbildīgās iestādes "FinCEN" starpā. Trīs avoti no dažādām struktūrām esot apliecinājuši, ka ASV jau ilgāku laiku ierobežojot FKTK sniedzamās informācijas apjomu.

Putniņš domā, ka FKTK bauda ASV uzticību, taču piebildis, ka ""ticība" šajā lietā nebūtu tas īstais vārds". Svarīgi esot, vai iestāžu starpā esot sadarbība vai nē, un tāda esot jau gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu