Galviņš gūst vārtus un palīdz komandai iekļūt Čehijas čempionāta finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Guntis Galviņš
Guntis Galviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu aizsargs Guntis Galviņš pirmdien iemeta ripu tukšos vārtos, viņa pārstāvētajai Tršinecas "Ocelārži" komandai ar pārliecinošu uzvaru iekļūstot Čehijas augstākās hokeja līgas finālā.

Pusfināla sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē "Ocelārži" savā laukumā ar 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) apspēlēja Plzeņas "Škoda" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-3.

Galviņš vārtus guva 23 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad pretiniekiem vārtsarga vietā bija sestais laukuma spēlētājs. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 21 minūti un 51 sekundi, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +3.

"Ocelārži" finālsērijā līdz četrām uzvarām tiksies ar Libereces "Bīlī Tigrši", fināla pirmo maču aizvadot ceturtdien.

Latvietis šosezon regulārajā čempionātā 47 spēlēs guva trīs vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņš 11 spēlēs guvis vienus vārtus.

Izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā apstājās Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas"Mountfield", bet pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja aizsarga Ralfa Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani", kā arī uzbrucēja Roberts Bukarta pārstāvētā Prāgas "Sparta".

Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā uzvarēja Libereces "Bīlī Tigrši", otrajā vietā bija Tršinecas "Ocelārži", bet trešo vietu ieņēma Plzeņas "Škoda", šīm trim vienībām nodrošinot ceļazīmi uz Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas nākamās sezonas turnīru.

Pēc Brno "Komet" vienības izstāšanās pusfinālā vietu IIHF Čempionu līgā nodrošināja arī Hradeckrālovas"Mountfield", kas regulārajā čempionātā bija ceturtā. Tikmēr Zlīnas "PSG Berani" bija devītā, bet Prāgas "Sparta" noslēdza pirmo desmitnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu