Eksperimenti, spēles un erudīcijas konkurss - Latvijā notiks lielākais fizikas festivāls Baltijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis/Publicitātes foto

Spēles ar šķidro slāpekli, izklaides ar dronu un citas ar fiziku saistītas aktivitātes - Rīgas Kongresu namā 11. maijā norisināsies lielākais fizikas notikums Latvijā un Baltijā - Latvenergo "FIZMIX Eksperiments" fizikas festivāls. 

Fizikas festivālā būs gaidīti gan lieli, gan mazi apmeklētāji, lai kvalitatīvi pavadītu kopā laiku, mācītos un izzinātu fizikas pasauli. Festivāla rīkotāji pirms pasākuma dalās ar pieciem iemesliem, kāpēc vērts pasākumu apmeklēt.

1. Festivāla apmeklējums būs kvalitatīvi pavadīts laiks kopā ar ģimeni.

Festivālā varēs izmērīt gaismas ātrumu ar šokolādi, izaicināt prātu loģiskajā domāšanā, pārcelties virtuālās realitātes pasaulē, sacensties reakcijas ātruma spēlē, iekāpt laika mašīnā un iejusties Tomasa Alva Edisona lomā, nobaudīt gardumus ar šķidrā slāpekļa pildījumu, uzbūvēt lidmašīnu, kļūt par drona pilotu, kopā ar Aerodium tehnisko inženieri iekļūt Holivudas kino aizkulisēs, ienirt okeāna dzīlēs Latvijas brīvās niršanas rekordistes stāstos un lidot kosmosā.

Ieskaties festivāla norisē!

2. Festivāls bērnos radīs interesi par eksaktajām zinātnēm un inženiertehniskajām profesijām.  

Šogad "FIZMIX Eksperiments" fizikas festivālā ar radošām un izglītojošām aktivitātēm piedalīsies gan akadēmiskās vides pārstāvji - skolas un universitātes - LU Cietvielu fizikas institūts, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola, gan ar nozari saistītās organizācijas un uzņēmumi - AHHA zinātnes centrs, FIZMIX, ZINOO, Jauno Fiziķu skola un citi.

Tāpat ikviens varēs iegūt atbildes uz interesējošiem jautājumiem un satikt līdzīgi domājošos jauniešus, kurus aizrauj fizika, zinātne un tehnoloģijas.

3. Vecāki varēs iepazīt alternatīvās mācīšanās metodes.

Festivāla aktivitātes būs praktiskas un apmeklētāji varēs pārliecināties, ka fizikas apguve nav tikai garlaicīga teorija, bet tā eksistē mums visapkārt un var būt aizraujoša.

4. Festivālā būs plaša izglītojoši izklaidējoša bezmaksas programma.

Dienas garumā fizikas darbnīcas, iedvesmas lekcijas, spēles, meistarklases, demonstrējumi un citas aktivitātes dažāda vecuma grupām. Festivālā būs pieejamas darba lapas dažādām vecuma kategorijām.

Uz brīvdabas skatuves reizi stundā tiks izspēlētas izzinošas un garšīgas balvas.

Festivāla programmu papildinās jauniešu vidū populāri mūziķi - grupa "Sudden Lights" un dziedātāja Adriana Miglāne.

5. Ikvienam būs iespēja just līdzi finālā iekļuvušajām komandām.

Fizikas festivāla dienā norisināsies arī "FIZMIX Eksperiments" 8. un 9. klašu erudīcijas konkurss, kurā par zinošākās komandas titulu sacentīsies 64 komandas no visas Latvijas. Komandu finālspēlei uz brīvdabas skatuves varēs just līdzi ikviens apmeklētājs. 

Fizikas festivāls notiks 11. maijā Rīgas Kongresu namā un tā laukumā no plkst. 11.00 līdz 17.00. Pasākums ir bez maksas. Festivāla detalizētu programmu vari atrast ŠEIT!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu