Tiesai nodod krimināllietu par vērtīgu nekustamo īpašumu izkrāpšanu Rīgā un Jūrmalā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste

Prokuratūra Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā trīs personas apsūdzētas par vērtīgu nekustamo īpašumu izkrāpšanu Rīgā un Jūrmalā.

Notikumi risinājās 2015. gadā.

Viens no apsūdzētajiem ar ģenerālpilnvaru bija tiesīgs pārstāvēt kāda uzņēmuma intereses un tiesīgs rīkoties ar uzņēmuma mantu un finanšu līdzekļiem. Viņš tīši ļaunprātīgi izmantoja savas pilnvaras, proti, pārdeva četrus nekustamos īpašumus citai personai par 192 000 eiro, lai gan to patiesā vērtība bija aptuveni pusmiljons eiro.

Pēc tam par nesamērīgi zemu cenu pārdotā īpašuma tiesības tika nostiprinātas ar nostiprinājuma lūgumiem, informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Līdzīgi tika pārdoti divi citi nekustamie īpašumi citai personai.

Apsūdzētais tīši ļaunprātīgi izmantoja savas pilnvaras, proti, par nesamērīgi zemu cenu pārdeva minētos nekustamos īpašumus Rīgā par 37 000 eiro, lai gan to patiesā vērtība bija aptuveni 150 000 eiro

Pēc tam persona daļu iegūtās summas legalizēja, to pārvēršot citās vērtībās.

Visas trīs personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma pantiem par krāpšanu, pilnvaru ļaunprātīga izmantošanu, naudas atmazgāšanu un dokumentu viltošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu