Levita prezidenta kandidatūru atbalstīs seši "KPV LV" deputāti (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Egils Levits
Egils Levits Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien, 16. aprīlī, seši "KPV LV" frakcijas deputāti nolēmuši atbalstīt Eiropas Savienības tiesneša Egila Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam, ziņo LETA.

Aptaujājot "KPV LV" parlamenta deputātus, atbalstu Levitam pauduši seši deputāti - Artuss Kaimiņš, Ramona Petraviča, Aldis Blumbergs, Jānis Vitenbergs, Aivars Geidāns un Ivars Puga.

Geidāns uzskata, ka Levits veicinātu sekmīgu Latvijas integrēšanos Eiropā, kā vienu no galvenajiem plusiem uzsverot Levita svešvalodu zināšanas, kas bieži iztrūkst Latvijas vadošajām amatpersonām.

Tomēr vairāki frakcijas deputāti pauž pretēju viedokli un neatbalsta Levita kandidatūru. Kā ziņo aģentūra LETA, deputāte Karina Sprūde neplāno atbalstīt Levita kandidatūru, jo nevēlas iesaistīties ""politiskajā tirgū". Sprūde ar kolēģiem apsver pieteikt citu kandidātu, gadījumā ja, Levita kandidatūrai nebūs konkurences.

Arī deputāte Ieva Krapāne izvirzīt kādu no diviem citiem "KPV LV" frakcijā apspriestajiem kandidātiem - tiesībsargu Juri Jansonu vai stomatoloģi Alēnu Butkēviču.

Vairāki citi "KPV LV" deputāti norādījuši, ka lēmumu par atbalstu kādam no kandidātiem pieņems tad, kad būs izvirzīti visi kandidāti.

» Levits piekritis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu

Kaimiņš iepriekš paziņojis, ka arī "KPV LV" frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs paudis atbalstu Levita kanditatūrai. Taču Zakatistovs aģentūrai LETA uz šo jautājumu tiešu atbildi nesniedza. "Frakcija ir lēmusi nevirzīt savu kandidātu. Citi lēmumi nav pieņemti." norādīja politiķis.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu