"Penguins" izstājas no Stenlija kausa; Bļugers noslēdz sezonu Ziemeļamerikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (pirmajā rindā pirmais no kreisās) un treneris Maiks Salivans
Teodors Bļugers (pirmajā rindā pirmais no kreisās) un treneris Maiks Salivans Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien palika rezervē Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" ciešot zaudējumu un noslēdzot sezonu.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) zaudēja Ņujorkas "Islanders" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām kapitulējot ar 0-4.

Pitsburgas komanda sāka cerīgi, jo jau spēles pirmajā minūtē Džeiks Gencels ar tālu metienu panāca 1:0. Tiesa, pusotru minūti vēlāk Džordans Eberle pēz izgājiena divatā pret pretinieku aizsargu izlīdzināja rezultātu, bet divas minūtes pirms pirmā perioda beigām Broks Nelsons pēc Džoša Beilija piespēles bija precīzs no vārtu priekšas.

Nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām vārtus guva arī Beilijs, kurš ripu raidīja tukšā "Penguins" cietoksnī, pieliekot punktu "Islanders" uzvarai.

Regulārajā čempionātā Bļugers 28 spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš laukumā bija tikai otrajā mačā, kurā ar punktiem neatzīmējās.

Sezonu Amerikas Hokeja līgā noslēdzis arī Pitsburgas komandas fārmklubs Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", tādējādi Bļugeram varētu tikt dota zaļā gaisma, lai viņš varētu pievienotas Latvijas izlasei, kas turpina gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu