Portu un Mančestrā tiks sadalītas atlikušās divas ceļazīmes uz UEFA Čempionu līgas pusfināliem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liverpool" futbolisti
"Liverpool" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Portu un Mančestrā tiks sadalītas atlikušās divas ceļazīmes uz UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināliem.

Plkst.22 pēc Latvijas laika Portugāles klubs "Porto" savā laukumā uzņems pērnā gada finālisti "Liverpool" no Anglijas, bet divu premjerlīgas komandu duelī Mančestras "City" savā laukumā mēros spēkus ar Totenhemas "Hotspur".

Maču no Portu tiešraidē translēs kanāls "TVPlay Sports +", bet dueli no Mančestras varēs vērot kanālā "TVPlay Sports".

Ceturtdaļfinālu pirmajās spēlēs "Liverpool" savā laukumā ar 2:0 pieveica "Porto", kamēr "Hotspur" arī savu skatītāju priekšā ar 1:0 pārspēja Anglijas čempioni Mančestras "City".

"Liverpool" ir izteikta pāra favorīte, jo visu turnīru ietvaros 16 mačos pēc kārtas nav cietusi zaudējumus. Abas komandas pērn tikās astotdaļfinālā, pirmajam mačam Portu noslēdzoties ar "Liverpool" graujošu uzvaru 5:0, tādējādi bezvārtu neizšķirts atbildes cīņā netraucēja Anglijas klubam iekļūt nākamajā kārtā.

"Liverpool" savā apakšgrupā palika otrajā vietā aiz Parīzes "Saint-Germain", tikai pēdējā kārtā iekļūstot astotdaļfinālā. Tajā angļu komanda ar 3:1 pārspēja Vācijas grandu Minhenes "Bayern". Tikmēr "Porto" futbolisti uzvarēja savā apakšgrupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 4:3 divu spēļu summā pārspēja "AS Roma", uzvaru nodrošinot atbildes mača papildlaikā.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar Spānijas klubu "Barcelona", kas divu spēļu summā ar 4:0 sagrāva Anglijas premjerlīgas komandu Mančestras "United".

Otrā pārī par favorīti tiek uzskatīta "City" vienība, kas pirms pagājušajā nedēļā notikušā dueļa visu turnīru ietvaros bija uzvarējusi 14 mačos pēc kārtas. Abas komandas pirms nedēļas aizvadīja pirmo savstarpējo spēli Eirokausos.

Šosezon abas vienības jau vienreiz spēkojušās premjerlīgas turnīrā, kur ar 1:0 pārāki bija Mančestras futbolisti. Abas 11 dienu laikā savā starpā tiksies trīs reizes - divas Čempionu līgā un vienu premjerlīgā.

Mančestras "City" droši uzvarēja apakšgrupā un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 10:2 divu spēļu summā sagrāva Gelzenkirhenes "Schalke 04", kamēr "Hotspur" savā apakšgrupā bija otrā un "play-off" pirmajā kārtā ar 4:0 guva virsroku pār Dortmundes "Borussia". Tādējādi visi trīs Anglijas-Vācijas dueļi noslēdzās ar angļu uzvarām.

"Hotspur" komandai šajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrukuma līderis Herijs Keins, kurš guvis traumu. Spēlēt nevarēs arī Ēriks Daiers, tāpat zem jautājuma zīmes ir Fernando Ļorentes, Serža Orjē un Deles Alli dalība mačā.

Tikmēr Mančestras vienībai savainots ir vārtsargs Klaudio Bravo.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", kas atgriezies uz Eiropas futbols skatuves un ceturtdaļfinālā ar 3:2 divu spēļu summā uzveica Turīnas "Juventus".

Mančestras "City" un "Liverpool" šobrīd cīnās par premjerlīgas titulu, kamēr "Hotspur" priekšā spēkošanās par trešo vietu. Tikmēr "Porto" sīvi spēkojas ar Lisabonas "Benfica" par uzvaru Portugāles čempionātā.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu