Vai Bobrovska un "Blue Jackets" veiksmīgais sniegums ietekmēs Merzļikina izredzes? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sergejs Bobrovskis
Sergejs Bobrovskis Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets", kuras sastāvā pašlaik ir Latvijas izlases pirmais numurs Elvis Merzļikins, otrdien iekļuva Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālā. Vai komandas veiksmīgais sniegums ietekmēs Bobrovska lēmumu gaidāmajā vasarā? Un, ko tas nozīmē Merzļikinam?

Kolumbusas vienība paveikusi brīnumu, jo pirmajā kārtā uzveikta "Lightning" komanda, kura regulārajā sezonā iekrāja 128 punktus, triumfējot regulārajā sezonā. 

Tampabejas komanda šosezon ar 62 panākumiem atkārtoja NHL regulārā čempionāta uzvaru rekordu, kamēr "Blue Jackets" tikai priekšpēdējā spēlē nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

Sērijas ceturtajā spēlē lielisku maču Kolumbusas vārtos aizvadīja krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus. Kopumā pirmās kārtas četros mačos Bobrovskis vidēji spēlē ielaida 2 ripas, atvairot 93,2% pretinieku metienus.  30 gadus vecais Bobrovskis šosezon saņem aptuveni 7,4 miljonus ASV dolāru (6,5 miljoni eiro) lielu atalgojumu, bet vasarā viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Bobrovskis ir viens no "Blue Jackets" vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem. Medijos jau izskanējusi informācija, ka vārtsargs vasarā izskatīs citu komandu piedāvājumus.

2012./13. gada sezonā Bobrovskis ieguva Vezina balvu, kuru pasniedz NHL sezonas labākajam vārtsargam.

Taču, vai šis veiksmīgais "Blue Jackets" sniegums ietekmēs Bobrovskā lēmumu gaidāmajā vasarā? Domas dalās. Protams, ka pirmās kārtas sensācijas paveikums ir pozitīva lieta, taču maz ticams, ka šī viena panākuma dēļ abu pušu (kluba un vārtsarga) attiecības varētu uzlaboties. Gadījumā, ja "Blue Jackets" Stenlija kausa izcīņā aizspēlēsies vēl tālāk, tad klubs un vārtsargs varētu sākt domāt. Bet ticamākais scenārijs ir tāds, ka Bobrovskis vasarā dosies prom no Kolumbusas, taču pateicoties veiksmīgam "play-off" sniegumam, viņš var pacelt savu tirgus cenu un saņemt lielāku atalgojumu. 

Ko šis veiksmīgais sniegums nozīmē Merzļikinam? Visticamāk, ka neko. Arī Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki atzīst, ka ticamība tam, ka Kolumbusas vadība pēkšņi mainīs savu iepriekšējo kursu un plānu ir ļoti zema. Merzļikinam vasarā būs jākonkurē un jāizcīna sava vieta "Blue Jackets" vienībā, kura tagad ir parādījusi savu varējumu visai līgai. 

"Blue Jackets" rīcībā šobrīd ir četri vārtsargi - bez Merzļikina un Bobrovska arī amerikānis Kīts Kinkeids (29 gadi) un soms Jūnass Korpisalo (24 gadi).

Kolumbusas vienība regulārajā sezonā izcīnīja 98 punktus, iekļūstot "play-off" kā pēdējā Austrumu konferences komanda. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu