"Ajax" treneris: Tas bija fantastisks vakars Nīderlandes futbolam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ēriks ten Hāgs
Ēriks ten Hāgs Foto: Reuters/ScanPix

Iekļūšana UEFA Čempionu līgas pusfinālā Nīderlandes futbola klubam Amsterdamas "Ajax" ir fantastisks notikums, pēc panākuma uzsver komandas galvenais treneris Ēriks ten Hāgs.

Spozmi atguvusī "Ajax" komanda otrdien ceturtdaļfināla atbildes spēlē viesos ar 2:1 (1:1) pārspēja Itālijas A sērijas klubu Turīnas "Juventus", divu maču summā uzvarot ar 3:2.

"Ajax" starp četrām labākajām šī turnīra vienībām iekļuvusi pirmo kopš 1997.gada.

"Tas bija fantastisks vakars "Ajax" komandai, tās spēlētājiem un visam Nīderlandes futbolam. Atkal izslēdzām vienus no favorītiem. Spēlējām pārliecinoši un pacietīgi. Jau iepriekš esam paziņojuši, ka neesam favorīti, taču ar savu domāšanu varam tikt tālāk, atkal pārsniedzot savu spēju robežas. Esam neērts pretinieks," pēc uzvaras pauda ten Hāgs.

Uzvaras vārtus otrā puslaika vidū guva 19 gadus vecais centra aizsargs Matijs de Lihts, par kuru interesi izrāda vairāki Eiropas grandi, tajā skaitā "Juventus".

"Parādījām, ka esam stipri un varam sagādāt grūtības spēcīgām komandām. Uzvarējām divas titula kandidātes. Iepriekšējo reizi, kad "Ajax" spēlēja pusfinālā, es vēl nebiju piedzimis," kanālam "BT Sport" stāstīja aizsargs.

"Ajax" dominēja otrajā puslaikā, kā rezultātā izdevās gūt vārtus.

"Bija pavisam traki, jo nespējām izmantot daudzas iespējas," kanālam "Veronica TV" teica Lihts.

Tikmēr "Juventus" galvenais treneris Masimo Alegri atzina sakāvi un teica, ka "Ajax" komanda pelnījusi sasniegt nākamo kārtu.

"Varējām labāk, taču jāsaka, ka "Ajax" neuzradās no nekurienes. Viņi pirms diviem gadiem spēlēja UEFA Eiropas līgas finālā, bet šogad guva piecus vārtus pret Madrides "Real"," stāstīja Alegri.

"Šī nav pati lielākā neveiksme. Bija lielas cerības, bet Čempionu līgā reizēm ir negaidīti pavērsieni. Pēdējo mēnešu laikā esam mocījušies ar savainojumiem. Pat šajā spēlē nevarēja palīdzēt vairāki futbolisti," atzīmēja "Juventus" stūrmanis.

"Juventus" starpsezonā piesaistīja portugāļu superzvaigzni Krištianu Ronaldu, bet ar to nebija gana pusfināla sasniegšanai.

"Krištianu palielināja mūsu izredzes uzvarēt Čempionu līgā, bet futbols nav matemātika, kur viens plus viens ir divi. Ronaldu aizvadīja labu maču un guva vārtus. Viņš ir tikpat sarūgtināts, cik visi pārējie, taču tas nedrīkst mūs nomākt. Sestdien mums vajag nodrošināt titulu," noteica Alegri.

"Ajax" pusfinālā tiksies ar kādu no Anglijas klubiem Totenhemas "Hotspur" vai Mančestras "City", kamēr "Barcelona" mēros spēkus ar "Liverpool" vai "Porto".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu