Siksna ar 1+2 kaldina Karagandas "Sarjarka" komandas uzvaru VHL finālsērijas mačā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Siksna
Edgars Siksna Foto: LETA

Latviešu aizsargs Edgars Siksna trešdien guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, kamēr viņa pārstāvētā Kazahstānas komanda Karagandas "Sarjarka" guva uzvaru Krievijas Augstākās līgas (VHL) finālsērijas otrajā spēlē.

Siksnas un uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvētā "Sarjarka", kuru vada Leonīds Tambijevs, fināla otrajā mačā viesos ar 5:4 (1:2, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Tjumeņas "Rubin", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Latviešu aizsargs šajā spēlē asistēja viesu pirmo divu vārtu guvumos, bet pats izcēlās cīņas 47.minūtē, tobrīd panākdams 4:3. "Rubin" gan spēja panākt izlīdzinājumu, bet uzvaru cīņas 65.minūtē "Sarjarka" komandai nodrošināja Leonīds Metaļņikovs.

Tikmēr K.Tambijeva otrdien nebija spēles pieteikumā.

Siksna vārtus guva arī šīs sērijas pirmajā mačā. Sērijas nākamā spēle notiks sestdien "Sarjarka" laukumā.

Abas komandas par VHL čempiontitulu cīnījās arī pirms pieciem gadiem, kad ar 4-2 pārāki bija "Sarjarka" hokejisti.

Siksna regulārajā čempionātā 51 spēlē guva divus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" viņam 14 mačos ir trīs precīzi metieni un septiņas piespēles. Savukārt K.Tambijevs, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Ustjkamenogorskas "Torpedo" vienībā, regulārajā čempionātā 35 dueļos guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam četrās cīņās ir vieni vārti un trīs piespēles.

Tikmēr L.Tambijevs pie "Sarjarka" stūres atgriezās novembra vidū. Viņš šo Kazahstānā bāzēto klubu vadīja jau 2014./15.gada sezonā, palīdzot tam izcīnīt VHL bronzu. Pērn viņš aizveda Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu līdz VHL čempiontitulam un tika atzīts par sezonas labāko treneri, bet oktobrī viņš tika atbrīvots no amata.

VHL ir pēc spēka otrā hokeja līga Krievijā aiz Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu