Kariņš debatēs atbild uz pārmetumiem un aicina ES strādāt drošības virzienā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 17. aprīlī, Eiropas Parlamenta (EP) pēdējā sesijā pirms vēlēšanām uzstājās Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"), vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Uzstājoties Eiropas Parlamentā Krišjānis Kariņš uzsvēra vairākas būtiskas lietas. Kā vienu no svarīgākajām Kariņš izcēla Krievijas radītos draudus un arī nākamā Eiropas Savienības (ES) budžetu.

Kariņš norādīja, ka nepieciešams stiprināt Eiropas vienoto tirgu un ārējās robežas. Tāpat arī jāstrādā pie ES drošības jautājumiem. Runājot par Krievijas draudiem, Kariņš uzsvēra, ka mūsdienās tie galvenokārt ir saistīti ar Krievijas izplatītajiem meliem un bezinformāciju plašsaziņas līdzekļos.

"No kurienes nāk šis arguments, ka vakcinācija noved pie autisma? Šai informācijai var izsekot, – tā nāk no Krievijas plašsaziņas līdzekļiem. Imigrācija, imigrācijas debates, aiz tās arī ir Krievija. "Brexit" arī tur iesaistīts.  Tas viss nāk no viena avota," norādīja Kariņš.

Jautājumā par imigrāciju ministru prezident norādot, ka ir jāstiprina Eiropas ārējās robežas, bet vienlaikus vienmēr būs cilvēki, kas vēlēsies pārcelties uz dzīvi Eiropā, tāpēc nepieciešams viņus labāk integrēt eiropiešu sabiedrībās.

Pēc uzrunas notika arī debates, kurā Latvijas virzienā tika teikta kritika. Kā viens no pārmetumiem bija par lielo nepilsoņu skaitu Latvijā.

EP Zaļo un Eiropas brīvās alianses grupas līdzpriekšsēdētājs Filips Lamberts norādīja, ka Latvija var samazināt nepilsoņu daudzumu valstī:

"Mēs ticam, ka Latvija ir pietiekami spēcīga, lai vairs nepieļautu to, ka vairāk nekā 10% tās iedzīvotāju ir bezvalstnieki. Tāpat mēs uzskatām, ka jūsu valsts varētu un tai vajadzētu vairāk iestāties par minoritāšu tiesībām."

Vēl savā uzrunā Krišjānis Kariņš izteicās, ka ES ir politiskā krīze un valda populisms. Premjers arī mudināja aktīvāku darbu ar netīrās naudas atmazgāšanu.

Kariņa uzruna par Eiropas nākotni trešdien bija viens no galvenajiem notikumiem ES plenārsesijā Strasbūrā. Viņa uzruna bija noslēdzošā EP debašu ciklā. Pirms viņa ar līdzīgām uzrunām tribīnēs kāpuši vēl 19 valstu vadītāji.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu