Krievija aizliedz naftas eksportu uz Ukrainu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA-AFI

Maskava aizliegusi naftas un naftas produktu eksportu uz Ukrainu, ceturtdien valdības sēdes laikā paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

No 1. jūnija būs aizliegts arī ogļu eksports uz Ukrainu.

Vienlaikus Maskava paplašina to Ukrainā ražoto preču sarakstu, kuru importēšana uz Krieviju ir aizliegta, piebilda Medvedevs.

Starp precēm, kuru ievešana turpmāk būs aizliegta ir Ukrainas mašīnbūves, vieglās rūpniecības un metālapstrādes nozares ražojumi, kuru importa kopapjoms pērn sasniedza gandrīz 250 miljonus ASV dolāru.

Krievijas valdības vadītājs norādīja, ka tā esot atbildes reakcija uz Ukrainas "nedraudzīgajām darbībām".

10. aprīlī Ukraina pieņēma lēmumu paplašināt pret Krieviju vērstās sankcijas, tostarp aizliedzot no Krievijas ievest stikla taru.

Pirmās sankcijas pret Krieviju Kijeva ieviesa 2014. gadā, reaģējot uz Maskavas īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupāciju un aneksiju, kā arī uz tai sekojošo militāro iebrukumu Austrumukrainas kontinentālajā daļā.

Martā Ukraina ieveda jaunas sankcijas, reaģējot uz ukraiņu karakuģu sagrābšanu Kerčas šaurumā un ukraiņu jūrnieku prettiesisko sagūstīšanu un tiesāšanu.

Reaģējot uz Maskavas militāro agresiju pret Ukrainu, sankcijas pret Krieviju vērsusi arī Eiropas Savienība (ES) un citas rietumvalstis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu