Latvijas tenisistes uzsāks cīņu par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa izlase šodien pret Vāciju savā laukumā uzsāk cīņu par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā.

Cīņas "Arēnā Rīga" sāksies plkst.16. Pirmajā spēlē pasaules 29.rakete Aļona Ostapenko tiksies ar Andreu Petkoviču, kura WTA rangā ir 71.vietā. Savukārt uzreiz pēc šī dueļa sāksies otrais mačs, kurā Diāna Marcinkēviča (WTA 267.) spēkosies ar Jūliju Gērgesu (WTA 17.).

Duelī uzvarēs komanda, kas izcīnīs trīs uzvaras.

Spēļu teksta tiešraides būs iespējams vērot portālā Apollo.

Paredzams, ka otrajā dienā vienspēļu pretinieces mainīsies, bet dubultspēlē pašlaik paredzēts Ostapenko/Danielas Vismanes un Monas Bartelas/Annas Lēnas Grēnfeldes duelis.

Ostapenko ar Petkoviču karjeras laikā tikusies divas reizes, abās izcīnot uzvaras. Latvijas tenisiste bijusi pārāka 2016.gada Dohas WTA "Premier" turnīra pusfinālā un pērnā gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Savukārt ar Gērgesu viņa vēl nav spēkojusies.

Tikmēr Marcinkēviča līdzšinējā karjerā nav tikusies ar abām vienspēļu potenciālajām pretiniecēm.

Jau ziņots, ka šajā duelī Latvijai nevarēs palīdzēt valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 13.), kura dziedē muguras savainojumu, taču iztrūkums būs arī Vācijas sastāvā, jo komandai nepalīdzēs planētas piektais numurs Angelika Kerbere.

Vēl no Latvijas sastāvā pieteiktajām tenisistēm 18 gadus vecā Daniela Vismane ir 645.pozīcijā.

Tikmēr Kerberes vietā uzaicināta Mona Bartela, kura planētas rangā atrodas 90.vietā, kamēr Grēnefelde dubultspēļu reitingā ir augstajā 26.vietā.

Galerija: Tikšanās ar Latvijas sieviešu tenisa izlasi

Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai, tāpēc tagad tai jāspēkojas ar Latviju.

Vācija ir 1987. un 1992.gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu