Raidījums: Medicīnas centrs pacientiem melo par veselības stāvokli (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Kāds veselības centrs piedāvā klientiem bezmaksas veselības pārbaudes, kurās atklāj "nopietnas veselības" problēmas, taču pirms ķeršanās ārstēšanas tiek ieteikts ņemt kredītu, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Raidījuma organizētā eksperimentā Veselības inspekcija noskaidrojusi, ka uzņēmums "Aurora" saviem pacientiem atklāj "nopietnas veselības problēmas", kuras "steidzami" jāārstē, taču ārstēšanas izmaksas ir tik lielas, ka to nav iespējams apmaksāt, tāpēc veselības centrs piedāvā ņemt kredītu. 

Par šo krāpniecības shēmu ir informētas vairākas valsts iestādes. Tā, piemēram, sūdzības ir saņēmusi Veselības inspekcija par to, ka veselības pārbaudēs tiek izmantotas neatbilstošas ierīces.

Savukārt, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir reaģējis uz ziņojumiem tieši par kārtību kādā tiek slēgti līgumi par kredīta piešķiršanu. Bet Valsts valodas centrs ir pievērsis uzmanību šai lietai, jo komunikācija notiek tikai krievu valodā.

Veselības inspekcijas pārbaužu laikā konstatēja, ka uzņēmumā tiek izmantotas medicīnas ierīces, kuru darbība tika pārtraukta jau 2018. gadā.

Uzņēmums "Aurora" ir reģistrēta ārstniecības iestāde, kurā strādā sertificētas ārstniecības personas. Savukārt pusstāvu augstāk atrodas "Vital centrs", kas izmanto neatbilstošas diagnostikas ierīces un ārstniecības pakalpojumus veic darbinieki bez medicīniskās izglītības un - tā nav reģistrēta ārstniecības.

"Vital centrs" darbību Veselības inspekcija ir apturējusi, taču izmeklēšana turpināsies, un tiek solīts pastiprināti kontrolēt medicīnas iestādi "Aurora". 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu