Ministri joprojām strādā bez pielaides valsts noslēpumam (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās Saeimas sēdē.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās Saeimas sēdē. Foto: Zane Bitere/LETA

Ir pagājuši trīs mēneši kopš Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību apstiprināja, tomēr joprojām četri ministri nevar pilnvērtīgi pildīt darba pienākumus, jo viņiem nav pielaides valsts noslēpumam, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Trīs partijas "KPV LV" ministriem un vienam "Attīstībai/Par!" pārstāvim Satversmes aizsardzības birojs (SAB) joprojām nav devis pielaidi valsts noslēpumus.

Pielaides pie valsts noslēpuma nav nedz ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV), nedz labklājības ministrei Ramonai Petrāvičai (KPV LV), kā arī iekšlietu ministram Sandim Girģenam (KPV LV).

Tieši pielaides neesamības dēļ, Ģirģenam ir liegts piedalīties Nacionālas drošības padomes sēdēs, un Krišjānim Kariņam viņa vietā bija jāparaksta 16. marta drošības pasākumi.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis jau vairākas reizes ir norādījis, ka bez pielaides valsts noslēpumam ministri strādāt nevarēs. 

Krišjānis Kariņš norāda, ka pagaidām tas darbu nav traucējis un viņu nesatrauc tas, ka no kāda kolēģa valdībā, iespējams, būs jāšķiras.

SAB rakstiskā atbildē raidījumam "TV3 Ziņas" atbild, ka informācija par to, cik daudzi deputāti un ministri pielaides saņēmuši un kuri to nesaņēma, sniegs tikai tad, kad būs pabeigta pārbaude par visiem prasītājiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu