Vesera metēja Igaune ar jaunu Latvijas rekordu izpilda PČ normatīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vesera metēja Laura Igaune
Vesera metēja Laura Igaune Foto: https://www.facebook.com/laura.igaune

Latvijas vieglatlēte Laura Igaune sacensībās ASV pilsētā Daremā piektdien ar jaunu valsts rekordu izpildījusi pasaules čempionāta normatīvu.

Martā Igaune, veseri raidot 69,76 metrus tālu, jau uzstādīja jaunu rekordu, taču piektdienas sacensībās viņa to pamanījās labot pat divas reizes. Otrajā viņas mēģinājumā rīks aizlidoja 70,63 metrus, bet trešajā - jau 71,61 metru tālu, pārliecinoši labojot valsts rekordu. Pēc tam sekojošajos trīs metienus latviete veseri vēl divreiz raidīja pāri 71 metra atzīmei.

Pie viena Igaune arī izpildījusi pasaules čempionāta normatīvu, kas ir 71 metrs. Šosezon sasniegtais 71,61 metrs ir šī brīža 14.labākais rezultāts pasaulē.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Dohā notiks no 28.septembra līdz 6.oktobrim.

Savukārt trešdien Lietuvā jaunu Latvijas rekordu jauniešiem (U-18 vecuma grupā) ar piecu kilogramu smago veseri sasniedza Makars Korotkovs, kurš rīku aizmeta 71,50 metrus tālu, par vienu centimetru pārsniedzot Edgara Timmermaņa 2009.gadā sasniegto rezultātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu