Siksnas un Tambijevu pārstāvētā "Sarjarka" pārņem vadību VHL finālsērijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Siksna
Edgars Siksna Foto: LETA

Latviešu aizsarga Edgara Siksnas pārstāvētā Kazahstānas komanda Karagandas "Sarjarka" sestdien pārņēma vadību Krievijas Augstākās līgas (VHL) finālsērijā.

Finālsērijas trešajā mačā Siksnas un uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvētā "Sarjarka", kuru vada Leonīds Tambijevs, savā laukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Tjumeņas "Rubin", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1.

Vienīgos vārtus šī mača septītajā minūtē iemeta Mihails Železnovs.

Tikmēr K.Tambijeva sestdien nebija spēles pieteikumā. Viņš finālsērijā pagaidām laukumā nav devies.

Siksna pirmajos divos fināla mačos demonstrēja lielisku rezultativitāti, jo guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, taču sestdien palika tukšā. Sērijas nākamā spēle notiks svētdien turpat Karagandā.

Abas komandas par VHL čempiontitulu cīnījās arī pirms pieciem gadiem, kad ar 4-2 pārāki bija "Sarjarka" hokejisti.

Siksna regulārajā čempionātā 51 spēlē guva divus vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" viņam 15 mačos ir trīs precīzi metieni un septiņas piespēles.

Savukārt K.Tambijevs, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Ustjkamenogorskas "Torpedo" vienībā, regulārajā čempionātā 35 dueļos guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam četrās cīņās ir vieni vārti un trīs piespēles.

Tikmēr L.Tambijevs pie "Sarjarka" stūres atgriezās novembra vidū. Viņš šo Kazahstānā bāzēto klubu vadīja jau 2014./15.gada sezonā, palīdzot tam izcīnīt VHL bronzu. Pērn viņš aizveda Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu līdz VHL čempiontitulam un tika atzīts par sezonas labāko treneri, bet oktobrī viņš tika atbrīvots no amata.

VHL ir pēc spēka otrā hokeja līga Krievijā aiz Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu