"Kalifornijas šausmu māja" - vardarbīgi vecāki aptuveni 25 gadu garumā spīdzināja 12 bērnus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Scanpix/ Riverside County Sheriff s Department

Pirms pusotra gada Amerikā gaismā nāca "Kalifornijas šausmu māja", kur vardarbīgi vecāki 12 no 13 bērniem regulāri spīdzināja. Pēc ilgiem gadiem klusēšanas Deivida un Luīzes Turpinu divi vecākie bērni atklāja taisnību par ilgajiem gadiem spīdzināšanas viņu vecāku mājās jeb tā sauktajā "Kalifornijas šausmu mājā", vēsta ziņu portāls "Daily Mail".

Piektdien, 19. aprīlī, 57 gadus vecais Deivids Turpins un viņa sieva 50 gadus vecā Luīze atkārtoti stājās tiesas priekšā par 12 no 13 savu atvašu spīdzināšanu un ļaunprātīgu izmantošanu. Vecākiem draud ieslodzījums uz mūžu.

Vardarbība pret bērniem nāca gaismā tikai 2018. gada janvārī

Pērnā gada janvārī, Deivida un Luīzes 17 gadus vecā meita ir izlekusi pa logu, lai piezvanītu policijai. Skaudrais zvans par viņas brāļu un māsu spīdzināšanu atbrīvoja Turpinu atvases no vecāku pāridarījumiem uz visiem laikiem.

"Es dzīvoju 15 cilvēku lielā ģimenē un mani vecāki ir vardarbīgi. Viņi regulāri mums dara pāri, šobrīd divas manas mazākās māsas ir saslēgtas ķēdēs!" meita sacījusi polcijai liktenīgajā telefonzvanā.

Tikai pēc vecāku aresta atklājās šausmīgas lietas, ko bērni ir pacietuši savas dzīves laikā.

» Mātes meli par meitas slimībām. Dzīve ratiņkrēslā un mātes slepkavība. Džipsijas Rouzas stāsts

Gadiem ilgā "Kalifornijas šausmu māja" bērniem ir ietekmējusi viņu veselību, piemēram, divas no meitām nekad nevarēs palikt stāvoklī.

Piektdien, divi vecākie bērni pirmo reizi atklāti apsūdzēja savus vecākus vardarbībā

30 gadus vecā Dženifera un 27 gadus vecais Džošua pirmo reizi atklāja savas apsūdzības par vecāku vardarbību. 

"Vecāki man atņēma dzīvi, bet tagad es to paņemšu atpakaļ," sacīja meita, "es noskatījos, kā mans tēvs pārvērš manu mammu. Viņi gandrīz izmainīja mani, bet es sapratu, kas notiek!"

Viņas brālis Džošua tiesas priekšā atklāj, ka viņam vēl aizvien rādoties murgi par to, ka viņu un viņa brāļus un māsas saslēdz ķēdēs vai piekauj. Tomēr dēls apgalvo, ka tā ir pagātne un ir ticis tam pāri.

"Esmu daudz ko iemācījies un kļuvis neatkarīgs," Džošua atzinis.

Neskatoties uz to, ka bērni esot spīdzināti mājās, viņi apgalvo, ka mīl savus vecākus un cer, ka viņiem viss būs labi.

Kaimiņi bija pamanījuši, ka Turpinu pāris ir ļoti stingri pret bērniem

Maiks Klifords, viens no kaimiņiem, atklāja, ka viņš ir redzējis kaimiņu logos, ka bērni vēlu naktīs rindā maršē pa rinķi istabā, kā arī viņi ir šķituši kā roboti, kad ar viņiem sarunājās.

"Vecāku audzināšana šķita ļoti militāra. Kad ar sievu satikām divas no meitām, bija sajūta, ka viņas ir kloni - pat runāja monotoni!"

Turpinu bērniem nebija ļauts spēlēties ārā, jo nekad viņus nevarēja redzēt pagalmā. Kaimiņš sacījis, ka vienīgā reize, kad bērnus varēja redzēt laukā, ir kad viņi devās pārbaudīt pastkastīti.

"Domāju, ka māte viņiem reizi dienā ir ļāvusi aiziet pēc pasta," norādījis kaimiņš.

Tomēr Turpinu ģimene ir devusies kopīgos izbraukumos uz Disnejlendu un uz Lasvegasu, bērni esot gājuši Helovīnos. Iespējams, tādēļ kaimiņiem neradās nekādas aizdomas par vardarbību, kā tikai par bērnu stingro audzināšanu. Tomēr tas, kas ir noticis aiz aizslēgtām durvīm, ir bijis pavisam cits stāsts.
» Tikai nestāsti mammai... Skarbā patiesība par dzīvi pedofila ēnā

Pērnā gada februārī pāri atzina par vainīgu 14 noziegumos pret saviem bērniem un par 12 no 13 bērnu ļaunprātīgu izmantošanu. Kā atklājās izmeklēšanā - Turpini savai divus gadus vecajai atvasei pāri neesot darījuši.

Bērni, kuru vecums ir no trīs līdz 30 gadiem šobrīd ir bērnu un pieaugušo aizsardzības programmā.

Pilngadīgie bērni jau kopš pērnā gada februāra sāka dzīvot kopā un devās studēt uz koledžām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu