Rīgas Centrāltirgus divu hektāru lielo "pagrabu ciematu" arī gaida rekonstrukcija (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pazemes ejas zem Rīgas Centrāltirgus paviljoniem.
Pazemes ejas zem Rīgas Centrāltirgus paviljoniem. Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Iespējams, ka daļa iedzīvotāju nemaz nezināja, ka zem Rīgas Centrāltirgus atrodas vesels pagrabu ciemats. Šis divu hektāru lielais pazemes tirgus tika izbūvēts pirms apmēram 100 gadiem. Tuvāko gadu laikā ir gaidāma rekonstrukcija ne tikai Centrāltirgum un apkārtnei, bet arī tā pagrabam, vēsta "TV3 ziņas".

Centrāltirgus pagrabos telpas īrējot tirgotāji - gan istabas gaļas sadalīšanai, zivju uzglabāšanai, milzīgi ledusskapji, saldētavas, pat cīsiņu ražotne, atklāj raidījums.

Pagrabus izbūvēja 1920. gados. Atšķirībā no citu valstu tirgiem, kur pagrabos vēsumu nodrošinājuši ar ledus klučiem, Rīgā tika ievilkta tolaik moderna amonjaka dzesēšanas sistēma. Tagad pa milzu caurulēm plūst freons, kas nodrošina saldētavu darbību, vēsta raidījums.

Pazemes pagrabu pārbūves projekta kopējais budžets esot 13,35 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Reģionālais attīstības fonds (ERAF) nodrošinās 2,75 miljonus eiro, pārējo valsts un pašvaldība, atklāj "TV3 ziņas"

Foto: Pazemes ejas zem Rīgas Centrāltirgus paviljoniem

"Tiks veikta rekonstrukcija tramvaja sliedēm, kas atrodas virs mums. Līdz ar to mums tika piedāvāts veikt remontus pagrabos. Pilnībā rekonstruēs pievadceļus, rampu. Mainīsim, izņemot Sakņu paviljonu,visus pārējos liftus, četrus," raidījumam norādījis AS "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvis Aleksandrs Šuņins.

Kā jau tika ziņots, Centrāltirgus kanālmalas infrastruktūras un publiskās ārtelpas sakārtošanas projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 16,65 miljonu eiro apmērā. 2,42 miljonus eiro plānots piesaistīt no ERAF, 1,9 miljonus eiro piešķirs valsts, bet 12,32 miljonus – pašvaldība.

Pārbūvētajā teritorijā plānots izveidot vēsturisko ekspozīciju, izbūvēt kuģīšu piestātni Kārļa baseina kanālmalā un radīt iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pieejamu kultūras un atpūtas telpu, informē "TV3 ziņas".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu