Ukrainas prezidenta amata kandidātu Zelenski apvaino balsu pirkšanā un prasa atcelt viņa kandidatūru (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volodimirs Zelenskis
Volodimirs Zelenskis Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 20. aprīlī, Kijevas sestajā apelāciju tiesā iesniegta prasība atcelt Ukrainas prezidenta amata kandidāta Volodimira Zelenska reģistrāciju dalībai prezidenta vēlēšanās, vēsta ziņu aģentūra "Interax".

Šo jautājumu tiesa trīs tiesnešu sastāvā sākotnēji gatavojās izskatīt plskt. 21, taču pēc tam sēdi pārcēla uz stundu vēlāku laiku plkst. 22, jo viens no tiesu kolēģijas locekļiem bija aizņemts citā sēdē. 

Prasību anulēt Zelenska kandidatūru tiesā iesniedzis sabiedriskās organizācijas „Ukrainas akcionāru asociācija” pārstāvis, advokāts Andrejs Hiļko. Viņš pieprasa atzīt, ka ir notikusi vēlētāju uzpirkšana un atcelt Ukrainas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu reģistrēt Volodimira Zelenska kandidatūru Ukrainas prezidenta vēlēšanām.

Zelenska priekšvēlēšanu štāba advokāts Vadims Galaičuks paziņojis, ka prasības iesniedzējs Andrejs Hiļko jau agrāk izcēlies ar "dīvainām" iniciatīvām un iesniegumiem tiesām. Arī šajā gadījumā viņa prasībai neesot nekāda pamata vai izredžu uz pozitīvu tiesas lēmumu.

Kā piemēru Hiļko dīvainajām iniciatīvām, advokāts minējis viņa jau agrāk tiesā iesniegto prasību atzīt Volodimira Zelenska tikšanos ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu par priekšvēlēšanu aģitāciju.

Tikmēr pats Andrejs Hiļko paziņojis, ka aicināšot tiesu pārcelt sēdi un pieaicināt arī otru pusi, kura, iespējams, nemaz nav informēta par šo prasību. Viņš arī atteicies sīkāk izskaidrot savu prasību būtību, norādot, ka darīšot tiesas sēdes laikā.

Jau ziņots, ka Prezidenta vēlēšanu otrā kārta Ukrainā paredzēta rīt. Pirmajā kārtā Zelenski atbalstīja 30% vēlētāju un viņš bija pārliecinošs līderis, gandrīz divas reizes apsteidzot pašreizējo Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Foto: Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu