Šrilankā nogrand sprādzieni baznīcās un viesnīcās. 202 bojāgājušie, ievainoto vairāk nekā 500 (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šrilankā svētdien, 21. aprīlī, notikuši sprādzieni vairākās katoļu baznīcās un viesnīcās, kuros gājuši bojā 202 un ievainoti vairāk nekā 500 cilvēki, paziņojusi policija un mediķi.

Eksplozijas notikušas trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Viena no baznīcām atrodas galvaspilsētā Kolombo, bet abas pārējās baznīcas, pret kurām vērsti uzbrukumi, atrodas valsts rietumu pilsētā Negombo, kurā vairākums iedzīvotāju ir katoļi, kā arī Batikaloā valsts austrumos.

Foto: Šrilankā nogrand sprādzieni baznīcās un viesnīcās 

Ārlietu ministrijā (ĀM) līdz šim nav saņemta informācija, ka Šrilankas teroraktos būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, informē ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris.

Ministrija aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Šrilankā, paziņot tuviniekiem par sevi.

Ja kādam ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā +371 26 33 77 11. Iespējams arī rakstīt e-pastu uz adresi "palidziba@mfa.gov.lv".

Ir aizdomas, ka vismaz divās baznīcās sprādzienus sarīkojuši teroristi pašnāvnieki, žurnālistiem sacījis kāds drošības struktūru pārstāvis, kas vēlējies palikt anonīms. Eksplozijas notikušas pieczvaigžņu viesnīcās "Cinnamon Grand", "Kingsbury" un "Shangri-La", kas visas atrodas Kolombo centrā, un kurās mēdz apmesties daudz ārzemnieku. Pēc policijas pārstāvju teiktā, sprādzienos viesnīcās gājuši bojā deviņi un ievainoti vairāki ārvalstu pilsoņi, taču pagaidām nav precīzu ziņu par viņu pilsonību.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu