"Ventspils" LBL pusfināla pirmajā spēlē sīvā cīņā uzvar "Jūrmala"/"Betsafe" komandu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempione "Ventspils" svētdien izcīnīja uzvaru "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla pirmajā spēlē.

"Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 86:78 (26:19, 24:22, 18:24, 18:13) pārspēja "Jūrmala"/"Betsafe" vienību, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

"Ventspils" rindās pa 19 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Rihardam Lomažam un Ingum Jakovičam, bet pa 11 punktiem guva Ronalds Zaķis un Jānis Bērziņš, kuram bija arī deviņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr pretiniekiem 21 punktu iemeta Kaspars Vecvagars, bet 19 punkti bija Uģim Pinetem.

"Ventspils" vadībā bija teju visu pirmo puslaiku, vienubrīd iekrājot 18 punktu pārsvaru, kas gan līdz pirmā puslaika beigām tika samazināts uz pusi (50:41). Otrais puslaiks iesākās ar viesu vētrainiem uzbrukumiem, vairākus tālmetienus iemetot Uģim Pinetem.

Jūrmalnieki pēc veiksmīgā trešās ceturtdaļas sākuma iekrāja piecu punktu pārsvaru, kuru gan laukuma saimnieki ātri sadzēsa. Tuvojoties pamatlaika beigām, Jūrmalas komanda pietuvojās līdz punkta deficītam, bet pēdējā pusotrā minūtē Mārcis Vītols un Rihards Lomažs katrs iemeta pa "trejacim" un panāca 83:76. Atlikušajās 40 minūtēs "Ventspils" vadību noturēja un svinēja uzvaru.

Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām. Pēc šodienas mača otrdien komandas spēkosies Jūrmalā, bet 25.aprīlī atgriezīsies Ventspilī.

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā abās komandu savstarpējās spēlēs uzvarēja "Ventspils" (72:62 un 72:58).

"Ventspils" vietējā čempionāta pusfinālā spēlē 24.sezonu pēc kārtas. Līdz šim sērijās izcīnītas 18 uzvaras, turklāt 14 gadījumos pretinieki nav uzvarējuši nevienā spēlē. Tikmēr jūrmalnieki LBL pusfinālā iekļuvuši trešo reizi - 2014. un 2018.gadā pret "VEF Rīga" nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru (divreiz pa 0-3).

Ventspilniekiem vietējā frontē šī bijusi viena no veiksmīgākajām sezonām - 30 uzvaras pēc kārtas, tai skaitā triumfs vēsturē pirmā apvienotā čempionāta finālčetrinieka turnīrā, izšķirošajā mačā pieveicot principiālos pretiniekus "VEF Rīga". Pēc šī turnīru Latvijas čempioniem bija divu nedēļu pauze.

Tiesa, tuvākajā laikā "Ventspils" komandai nevarēs palīdzēt saspēles vadītājs Ārons Džonsons, kurš guvis kājas savainojumu.

Otrs LBL pusfināls sākās sestdien, kad "VEF Rīga" savā laukumā ar 110:71 sagrāva "Ogri".

Kā divas labākās pašmāju vienības Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā "Ventspils" un "VEF Rīga" ieguva automātiskas ceļazīmes uz LBL pusfinālu.

Savukārt "Ogre" savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kamēr "Jūrmala"/"Betsafe" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Latvijas Universitāti".

"Ventspils", "VEF Rīga" un "Ogre" startēja apvienotā čempionāta finālčetrinieka sacensībās, tām ieņemot attiecīgi pirmo, otro un ceturto vietu. Tikmēr jūrmalnieki palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu