Kāda Anglijā ir visbiežāk izmantotā parole sociālo tīklu kontiem? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Angļu pētnieki atklāj, ka miljoniem cilvēku vēl aizvien izmanto primitīvas un viegli uzminamas paroles saviem sociālo tīklu kontiem. Apvienotās Karalistes Nacionālās kiberdrošības centra (NCSC) veiktajā analīzē tika konstatēts, ka "123456" esot visbiežāk izmantotā parole, vēsta Britu raidsabiedrība BBC.

NCSC veica pētījumu, lai palīdzētu atklāt nepilnības interneta lietotāju paradumos, lai pasargātu ļaudis no kibernoziegumiem.

Pētnieki analizēja datubāzes ar kibernoziegumos uzlauztiem profiliem. Visbiežāk tikusi izmantota parole "123456" (aptuveni 23 miljoniem cilvēku), otrā populārākā - 123456789. Gandrīz tik pat bieži tika izmantotas arī šādas paroles: "qwerty", "password" un "11111111".

Anglijā visbiežāk izmantotie vārdi parolēs ir Ešlija, Maikls, Daniels, Džesika un Čārlijs.

Ļoti bieži parolēs tiekot izmantoti futbola komandu nosaukumi, piemēram, ""Liverpool" ir čempioni" un ""Chelsia" ir otrie". No mūziķiem visbiežāk parolēs parādījies grupas "Blink-182" nosaukums.

Cilvēki, kuri izmanto populārus nosaukumus vai vienkāršas kombinācijas savās parolēs, paši sevi pakļauj riskam, norādījis NCSC tehniskais direktors Ījans Levijs.

"Aizsargāt sensitīvu informāciju ar viegli atminamiem vārdiem, kā piemēram, savs pirmais vārds, vietājā futbola komanda vai mīļākā mūzikas grupa," sacījis NCSC direktors.

Kiberdrošības centrs savos pētījumos arī ir atklājis lietotāju paradumus un bailes

Kā pētnieki norāda, 42% cilvēku baidās, ka viņi internetā ir pakļauti briesmām un tikai 15% norāda, ka jūtas droši par sevi internetā. Izrādās, ka mazāk par pusi no aptaujātajiem cilvēkiem savam e-pastam izmanto sarežģītu paroli.

Kiberdrošības eksperts Trojs Hants atklājis, ka vienīgais un vislabākais veids kā pasargāt sevi internetā no krāpniekiem ir izveidot drošu paroli. 

Pētnieku ieteikums drošai parolei ir izmantot trīs priekš sevis labi zināmus vārdus, kurus apvienot vienā.

Pētnieci tic, ka atklājot informāciju par to, kādas ir visbiežāk izmantotās paroles, cilvēki aizdomāsies par savu drošību internetā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu