"Liverpool" atgriežas premjerlīgas līderpozīcijā; Mančestras "United" un "Arsenal" sāpīgi zaudējumi (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

"Liverpool" futbolisti svētdien svinēja uzvaru Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē, atgriezdamies turnīra līderpozīcijā.

Liverpūlieši viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Kārdifas "City" vienību.

"Liverpool" pirmos vārtus guva 57.minūtē, kad Trents Aleksandrs-Arnolds pa zemi izpildīja stūra sitienu, bumbu tīklā no aptuveni 13 metriem triecot Džeordīno Vijnaldumumam. Savukārt deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām komandas kapteinis Džeimss Milners realizēja 11 metru soda sitienu.

Liverpūles komanda tagad par diviem punktiem apsteidz Mančestras "City", kurai gan ir viena spēle rezervē.

Tikmēr smagu sakāvi cieta Mančestras "United", kas viesos ar 0:4 (0:2) piekāpās Liverpūles "Everton" vienībai. Uzvarētājiem vārtus guva Riharlisons, Gilfi Sigurdsons, Liks Dinje un Teo Velkots.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja Londonas "Arsenal", kas savā laukumā ar 2:3 (0:1) cieta zaudējumu pret citu Lielbritānijas galvaspilsētas komandu "Crystal Palace". "Arsenal" komandā vārtus guva Mesuts Ezils un Pjērs Emeriks Obamejangs, bet viesiem izcēlās Kristians Benteke, Vilfrīds Zaha un Džeimss Makarturs.

Mančestras "United" zaudējums liedza iekļūt pirmajā četriniekā, kur pēc neveiksmes būs jānoturas arī "Arsenal" futbolistiem.

Anglijas čempione Mančestras "City" sestdien ar rezultātu 1:0 (1:0) savā laukumā revanšējās Totenhemas "Hotspur" par zaudējumu UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā un uz dienu atguva vadību futbola premjerlīgas kopvērtējumā.

Zīmīgi, ka abas komandas maču aizvadīja tikai trīs dienas pēc savā starpā iespaidīgi aizvadītās Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēles, kurā ar 4:3 arī savā laukumā uzvarēja Mančestras "City". Divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 4:4, bet tālāk, pateicoties vairāk izbraukumā gūtiem vārtiem, tika "Hotspur".

Abām komandām sestdienas spēle bija teju tikpat būtiska kā iepriekš aizvadītais mačs Čempionu līgā, jo uzvaras gadījumā "Hotspur" par četriem punktiem apsteigtu tuvāko sekotāju Londonas "Arsenal" un iegūtu drošākas pozīcijas trešajā vietā, bet "City" uzvaras gadījumā apsteigtu "Liverpool", kas ļautu atgūt pirmo vietu premjerlīgas kopvērtējumā.

Gluži tāpat kā trešdienas spēlē, arī sestdien Mančestras "City" futbolisti maču iesāka aktīvi un spēles rezultātu atklāja jau ceturtajā minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās angļu talants Fils Fodens, kuram izcilu sitiena pozīciju izkārtoja argentīnietis Serhio Agvero. Šie Fodenam bija pirmie vārti premjerlīgas spēlēs.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā līderei "Liverpool" ir 88 punkti 35 dueļos, bet tās tuvākajai sekotājai Mančestras "City" ir 86 punkti 34 mačos, kamēr pirmo trijnieku ar 67 punktiem noslēdz Totenhemas "Hotspur". Ceturtā ar 66 punktiem 34 mačos ir Londonas "Arsenal", bet tikpat punktu ir Londonas "Chelsea", kamēr sestā ar 64 punktiem ir Mančestras "United".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu