Tualetes kultūra un glāzīšu skandināšana - dažādu valstu tradīcijas, kas pārsteidz visu pasauli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Visi kādreiz ir piedzīvojuši kultūršoku, ceļojot un uzzinot citu valstu kultūru. No citu valstu tradīcijām mēs varam iemācīties daudz ko jaunu par tās iedzīvotājiem. Ir tādas tradīcijas, kuras vēl aizvien pastāv un turpina pārsteigt pasauli, informē portāls "Bright side".

1. Indijā neizmanto tualetes papīru

Daudzi ceļotāji būs pārsteigti, nonākot Indijā, jo tur netiek izmantots tualetes papīrs. Tas netiek darīts, lai neveidotos piesārņojums un netiktu aizsprostota kanalizācijas sistēma. Tualetes papīra vietā pie tualetes ir novietots trauciņš ar ūdeni.

2. Meksikā nedrīkst dāvināt dzeltenas rozes

Rozes ir populāri ziedi, ko pasniegt kā dāvanu jebkurā pasaules valstī. Tomēr, dāvinot šos ziedus Meksikā, nevajadzētu izvēlēties dzeltenu krāsu. Dzeltena krāsa Meksikā simbolizē nāvi, tāpēc dzeltenas rozes tiks uzskatītas kā slikta zīme.

3. Ungārijā pēc tosta nesaskandina glāzītes

Ungārijas bāros nav dzirdama glāzīšu saskandināšana un iemesls tam meklējams vēsturē - kad 1848. gadā Austrijai izdevās apspiest Ungārijas revolūciju, austrieši to svinēja, saskandinot glāzes. Tāpēc ungāri nolēma nesaskandināt visus nākamos 150 gadus.

4. Indonēzijā pēc kāzām neizmanto tualeti

Jaunlaulātais pāris pēc kāzām Indonēzijā trīs dienas nedrīkst apmeklēt tualeti. Šim aizliegumam cītīgi seko līdzi laulāto ģimenes locekļi, tāpēc ēdiens un dzērieni tiem tiek pasniegti ļoti mazās devās. Tiek uzskatīts, ka tualetes apmeklējums šajās trīs dienās nesīs nelaimi.

5. Masai cilts sasveicinās "saspļaudoties"

Spļaudīšanās tiek uzskatīta par rupjību daudzās kultūrās, bet ne Masai ciltī - tur tā ir cieņas un draudzības izpausme. Cilts locekļi iespļauj plaukstās, pirms sniedz viens otram roku un apspļauda jaundzimušo, lai pievilinātu veiksmi.

6. Somijā biznesa pārrunas tiek veiktas saunā

Sauna un pirts ir Somijas kultūras neatņemama sastāvdaļa - tajā tiek veiktas dažādas biznesa un politikas pārrunas. Tādā veidā lēmumi tiek pieņemti nepiespiestā atmosfērā. Arī Somijas vēstniecībā Latvijā pagraba telpās ierīkota sauna.

7. Vācijā pirms kāzām tiek saplēsta kaudze ar traukiem

Dažas nedēļas pirms kāzām Vācijā notiek trauku dauzīšana - tradīcija, ko sauc par Polterabend. Jaunlaulāto draugi ierodas ciemos, līdzi ņemot dažādas krūzes un šķīvjus, un to visu sadauza jaunā pāra mājās. Pēc tam topošajam vīram un sievai visa nekārtība jāsavāc - tiek uzskatīts, ka tas mājās nesīs laimi un pāris vienmēr strādās kā komanda.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu