ĀM saņēmusi zvanus no Latvijas valstspiederīgajiem Šrilankā - nopietnu problēmu nav

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šrilankā nogranduši sprādzieni baznīcās un viesnīcās
Šrilankā nogranduši sprādzieni baznīcās un viesnīcās Foto: Reuters/ScanPix

Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārais departaments saņēmis dažus zvanus no Latvijas valstspiederīgajiem Šrilankā, taču nopietnu problēmu nav bijis, informē ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris.

Pārsvarā zvani bijuši no cilvēkiem, kuriem radusies kāda aizķeršanās ceļošanas plānā, vai arī no Šrilankā esošu cilvēku radiniekiem. ĀM līdz šim nav saņemta informācija, ka Šrilankas teroraktos būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

Beķeris sacīja, ka viens Latvijas valstspiederīgais atradies viena terorakta tiešā tuvumā, taču nav tajā cietis un patlaban atrodas drošībā.

Ministrija aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Šrilankā, paziņot tuviniekiem par sevi, kā arī reģistrēties konsulārajā dienestā.

Ja kādam ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā +371 26 33 77 11. Iespējams arī rakstīt e-pastu uz adresi "palidziba@mfa.gov.lv".

ĀM norādīja, ka teroraktu dēļ Šrilankā arī pirmdien, 22. aprīlī, ir izsludināta komandantstunda laikā no plkst. 18 līdz 6. Tāpat Šrilankas valdība pieņēmusi lēmumu uz nenoteiktu laiku atslēgt sociālo mediju, tai skaitā mobilās aplikācijas "Whatsapp", lietošanas iespējas valsts teritorijā.

Pēc uzbrukumiem baznīcām un viesnīcām Šrilankas varasiestādes no pirmdienas, 22.aprīļa, pusnakts izsludinājušas ārkārtas stāvokli, teikts prezidenta biroja paziņojumā. Īpašie pasākumi tiek ieviesti, lai "ļautu policijai un trim spēkiem [armijai, karaflotei un gaisa spēkiem] garantēt sabiedrības drošību", norādīts paziņojumā.

Jau ziņots, ka eksplozijas svētdien, 21. aprīlī, gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Upuru skaits Šrilankā svētdien, 21.aprīlī, vairākās baznīcās un viesnīcās notikušajos sprādzienos pieaudzis līdz 290, kuru vidū ir vairāki desmiti ārzemnieku, bet vēl vairāk nekā 500 cilvēki guvuši ievainojumus.

Neviens atbildību par uzbrukumiem nav uzņēmies, taču policija pirmdien, 21.aprīlī, pavēstīja, ka aizturēti 24 aizdomās turamie. Visi ir Šrilankas pilsoņi.

»Upuru skaits Šrilankas sprādzienos pieaudzis līdz 290

Foto: Šrilankā nogrand sprādzieni baznīcās un viesnīcās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu