Elksniņš pēc atgriešanās no Maskavas: VDD darbinieki lidostā centās atrast Putina vizītkarti (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunievēlētais Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš
Jaunievēlētais Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) vērsīsies uzraugošajās iestādēs, lai saņemtu skaidrojumu par lidostā veiktās pārmeklēšanas pamatojumu, sacīja Elksniņš.

Pēc atgriešanās no Maskavā notikušā samita, svētdien, 21. aprīlī, par transporta infrastruktūras attīstības jomu Elksniņu un viņa partijas biedru, Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku Rīgas lidostā pārmeklējuši Valsts drošības dienesta (VDD) darbinieki, tā sociālajā tīklā "Facebook" svētdienas vakarā rakstīja Elksniņš.

"Viennozīmīgi, ka uzraugošajām iestādēm rakstīšu iesniegumu, lai saņemtu skaidrojumu - vai un kāds bija pamatojums veiktajai pārmeklēšanai, ko Valsts drošības dienesta (VDD) uzdevumā lidostā veica robežsargi un muitnieki," sacīja Elksniņš.

Vaicāts, vai pārmeklēšanas laikā kāda amatpersona ir stādījusies priekšā kā VDD darbinieks, Elksniņš atbildēja noliedzoši, tomēr uzsvēra, ka šīs darbības robežsargi un muitnieki veikuši pēc VDD izteikta lūguma.

Elksniņš arī norādīja, ka, viņaprāt, galvenais pārmeklēšanas mērķis bijis viņa makā esošo vizītkaršu apskate. Elksniņš gan neatklāj, kas tās bija par vizītkartēm.

"Jebkurā gadījumā tas viss liecina par dienestu neprofesionalitāti. Ja specdienesti vēlējās noskaidrot, ar ko Maskavā komunicēju, tad viņu darbinieks varēja braukt man līdzi. Tomēr VDD šādu lūgumu neizteica. Tāpat no VDD puses nebija arī citu mēģinājumu sazināties vai aprunāties ar mani, lai noskaidrotu viņus interesējošos jautājumus," sacīja Elksniņš.

Saskaņā ar Daugavpils mēra ziņoto, meklējot pierādījumus, kas apdraud valsts drošību, VDD darbinieki pārmeklējuši viņa bagāžu, un "tādas pašas darbības tika veiktas arī pret Rīgas vicemēru Vadimu Baraņņiku".

"Saprotams, ka nekas netika atrasts, bet procedūra norisinājās īpaši "teatralizēti" - robežsargs, kas atpazina mani pasu kontroles zonā, skriešus devās pie muitniekiem, tika piesaistīti suņi, pārcilāta apakšveļa, rūpīgi "izkratīta" visa bagāža, fotografētas vizītkartes (acīmredzot meklēja [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vizītkarti)," sašutis Elksniņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu