Latvijas duets PČ jauktajiem pāriem piekāpjas Krievijas kērlingistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Santa Blumberga un Ritvars Gulbis
Santa Blumberga un Ritvars Gulbis Foto: WCF/Richard Gray

Latvijas kērlingisti Santa Blumberga un Ritvars Gulbis pirmdien Norvēģijā pasaules čempionātā jauktajiem pāriem cieta zaudējumu turnīra trešajā mačā.

Latvieši ar rezultātu 4-7 piekāpās Krievijas kērlingistiem Anastasijai Moskaļevai, kura ir pērnā gada čempionāta bronzas medaļas laureāte, un Aleksandram Jereminam.

Pēc sešiem endiem Latvija bija iedzinējos viena ar punktu (4-5), tomēr nākamajos divos endos krievi guva vēl pa vienam punktam un izcīnīja samērā drošu uzvaru.

"Iepriekšējās spēlēs Krievijas izpildījums bija tuvu 85-90%, taču šodien viņi nespēlēja ne tuvu tik labi un kļūdījās vairāk kā iepriekš. Diemžēl mums neizdevās līdz galam izmantot savas iespējas. Neskatoties uz zaudējumu, izredzes iekļūt "play-off" joprojām ir, viss ir mūsu pašu rokās," Latvijas Kērlinga asociācija citē izlases trenera Roberta Krusta teikto.

Jau ziņots, ka sacensību pirmajā mačā latvieši sestdien ar 8-6 papildu endā apspēlēja Slovēniju, bet svētdien ar 3-9 piekāpās ASV.

F grupas cīņu turpinājumā Latvijas kērlingisti tiksies ar Spānijas, Kosovas, Polijas un Grieķijas jauktajiem pāriem.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Latvijas duets F apakšgrupā šobrīd ieņem dalītu ceturto vietu.

Komandas ir sadalītas sešās grupās pa astoņām katrā, bet tās vispirms aizvadīs viena apļa sacensības. Apakšgrupu divas labākās komandas un četras trešo vietu ieguvējas ar labākajiem papildrādītājiem iekļūs sacensību astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts jauktajiem pāriem notiks līdz 27.aprīlim. Šajā turnīrā piedalās vēl nebijis skaits komandu - 48.

Blumberga un Gulbis piedalījās arī pagājušā gada pasaules čempionātā, kad guva 25.vietu starp 40 komandām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu