Veco apliecību pārpalikuma dēļ kavējas jauno eID karšu ieviešana (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pase un ID karte. Ilustratīvs attēls.
Pase un ID karte. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Gada sākumā plānotās jaunās personas apliecības jeb eID kartes ar desmit gadu derīguma termiņu tagad prognozē ieviest tikai rudenī, vēsta raidījums "LNT ziņas".

Pērnā gada vasarā tika sagatavoti labojumi valdības noteikumos - personas apliecības ar desmit gadu derīguma termiņu sāks izsniegt 2019. gada 1. janvārī, taču tagad to plāno izdarīt tikai rudenī.

Iekšlietu ministrija (IeM) skaidro, ka jauno eID karšu ieviešanu nācies atlikt, jo 2018. gada decembrī ražotājs informējis, ka personas apliecības nespēs piegādāt plānotajā termiņā. Kā arī, izrādās, ka identifikācijas karšu ar piecu gadu termiņu krājumos ir pārāk daudz.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) datiem, ir izveidojis 80 000 veco apliecību uzkrājums pusmiljona eiro vērtībā.

IeM norāda, ka uzkrājums izveidojies tik liels, jo vecās sagataves iegādātas vēl pirms labojumiem valdības noteikumos. 

Jaunajām apliecībām arī, visticamāk, tiks mainīta valsts nodeva par izsniegšanu. Saskaņā ar pērn sagatavotajiem noteikumiem, cenas plānots noapaļot uz augšu.

Par personas apliecību līdz šim vajadzēja maksāt 14,23 eiro, bet par jauno apliecību iekasēs 15 eiro. Savukārt, bērniem, pensionāriem un pirmās un otrās grupas invalīdiem nodevu plānots samazināt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu