Ogres pašvaldība plāno renovēt māju; iedzīvotāji satraukti par palikšanu bez pajumtes (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ogres Novada pašvaldība

Ogres pašvaldība Mālkalnes prospekta namu plāno remontēt, taču iedzīvotāji uztraucas par to, kur viņiem būs jādzīvo pēc tam. Novada dome nesola, ka pilnīgi visiem nama iedzīvotājiem būs iespēja pēc rekonstrukcijas atgriezties, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Kopmītņu tipa nams Mālkalnes prospektā pieder pašvaldībai - nesen tika paziņots, ka namu renovēs un tā iemītniekiem ēku būs jāpamet. Taču, uz cik ilgu laiku, nav zināms.

Kā vēsta raidījums, ogrēniete Dagnija namā dzīvo jau 33 gadus. Lai arī ēka ir kopmītņu tipa, dzīvokli viņa ir izremontējusi un arī ierīkojusi nelielu virtuvi - trūkst vien labierīcību.

Iedzīvotāja uztraucas, ka uz rekonstrukcijas laiku viņus pārvietos "uz kādu blakus māju, kur atkal logi kritīs ārā un sienas būs sapuvušas, un jācīnās ar tarakāniem".

Viens no iemesliem iedzīvotāju bažām ir, ka izremontētie dzīvokļi tiks pārdoti un cilvēki paliks bez pajumtes. Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš stāsta, ka iedzīvotājiem nav pamata bažām par dzīvokļu pārdošanu pēc remonta:

"Par to nevar būt runa! Šī ēka nonāks pašvaldības kapitālsabiedrības pārziņā un noteikti arī pašvaldība kontrolēs šo procesu. Nekādā gadījumā neviens dzīvoklis netiks pārdots, šie dzīvokļi tiks izīrēti," 

solīja Sīviņš.

Domes priekšsēdētāja vietnieks sola, ka remontdarbus varētu gaidīt ne ātrāk kā 2020. gada pavasarī.

"Ar katru šīs ēkas iedzīvotāju būs individuālas pārrunas, un katram šīs ēkas iedzīvotājam tiks meklēts risinājums – vai viņu pārvietot uz šo renovācijas laiku, vai viņu pārvietot uz pastāvīgu dzīvošanu. Jo pašvaldībai dzīvojamais fonds ir diezgan liels, arī blakus esošajās mājās. Es domāju, ka risinājumu atradīsim katram," atzina Sīviņš.

Patlaban tiekot izstrādāts remontdarbu plāns un aprēķinātas izmaksas, lai noskaidrotu, vai pašvaldība tik vērienīgus renovācijas darbus vispār var atļauties.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu