Ekonomikas ministrija skaidro situāciju par Deglava tiltu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 23. aprīlī, autostāvvietā pie sporta stadiona "Daugava" notiek Ekonomikas ministrijas (EM) rīkots preses brīfings "sakarā ar izveidojušos situāciju attiecībā uz tiltu Augusta Deglava ielā". 

EM sasauktajā preses brīfingā piedalīsies ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Video: Tiešraides ieraksts: Ekonomikas ministrija skaidro situāciju par Deglava tiltu

Portāls TVNET jau vēstīja, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai tilts ceturtdien, 25.aprīlī satiksmei tiktu slēgts.

Ir pietiekami daudz faktoru, kas liecina, ka tilts apdraud cilvēku dzīvības, tāpēc pieņēmu lēmumu par tilta slēgšanu jau no ceturtdienas," sacīja ministrs.

Tāpat Ģirģens sagaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Augusta Deglava ielas pārvada.

Ministrs otrdien žurnālistiem norādīja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Viņš skaidroja, ka Valsts policijai slēdzot satiksmi, transporta plūsma tiks novirzīta, mēģinot novērst haosu. Tomēr satiksmes regulēšana ir Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Emīla Jakrina un viņa padoto atbildība, pauda ministrs.

Viņš sagaida, ka tiks izplānota tāda satiksmes plūsma, kas nodrošinās maksimāli ērtu pārvietošanos.

"Ja tas netiks izdarīts, tā ir Jakrina atbildība," norādīja Ģirģens, piebilstot, ka viņa kā ministra primārais uzdevums ir rūpēties par personu dzīvību.

Vaicāts, vai tilts tiks slēgts, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) norādīja, ka vēlreiz uzklausīs speciālistus un tad tiks pieņemts lēmumus.

Foto: Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada remontdarbi

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu