"NEPLP ir jāatlaiž. Viņi nav gatavi uzņemties atbildību." Uzskata Kaimiņš (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā pēdējā laikā notikumus, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir jāatlaiž, uzskata Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Vērtējot izskanējušo informāciju par divu NEPLP locekļu - Ivara Āboliņa un Patrika Grīvas - dibināto biedrību, kas no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ieguvusi 60 000 eiro projekta diasporai īstenošanai, Kaimiņš uzsvēra, ka tas rada nopietnus jautājumus par reputāciju.

Kaimiņu neapmierināja NEPLP locekļu sniegtās atbildes saistībā ar biedrību.

"NEPLP ir jāatlaiž. Jūs neesat gatavi uzņemties atbildību," teica Kaimiņš.

"Tik daudz, cik ir ievārīts pa četriem mēnešiem, neviena padome iepriekš nav izdarījusi. Ja Dimants bija matos ielipinājis košļeni, kas vienkārši bija jāizgriež, atstājot robu. Bet tagad…" taujāja deputāts.

"Jūs taču esat neatkarīga padome, piemērs. Kas tagad ir noticis? LTV valde - Sergejs Ņesterovs, Ivars Belte atlaisti, Gunta Līdaka uzrakstījusi atlūgumu. Diviem NEPLP locekļiem ir sava biedrība, kur ātrā veidā dabūt pasūtījumus. Un viss it kā ir pareizi," piebilda Kaimiņš un atgādināja, ka koalīcijai būtu jāizlemj, kā rīkoties.

Deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka viedoklis par NEPLP atlaišanu ir viņa personīgais, nevis partijas vai koalīcijas viedoklis.

Parlamentāriete Linda Liepiņa (KPV LV) piekrita, ka divu NEPLP locekļu biedrība, kas gūst finansējumu, "izskatās slikti", vienlaikus gan to salīdzinot ar "dažu partiju politiskajiem sponsoriem". Mums jātiek no šīs situācijas ārā. Ja Kaimiņa priekšlikums ir atlaist NEPLP, tad varam balsot.

Kaimiņš aģentūrai norādīja, ka šis jautājums vēl nav izrunāts frakcijā, taču tas tikšot darīts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu