VDD: "Saskaņas" deputāts izplata mītus par NATO apdraudējumu (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Partijas "Saskaņa" Eiropas Parlamenta vēlēšanu deputāta kandidāta Grigorija Zubareva paziņojums par NATO spēku "mierīgo iedzīvotāju apšaudi" Ādažos nav noziegums, taču atbilst Krievijas centieniem izplatīt mītu par Latvijā izvietotajiem NATO spēkiem kā apdraudējumu vietējiem iedzīvotājiem, uzskata Valsts drošības dienests (VDD).

VDD Zubareva izteikumos nesaskata noziedzīga nodarījuma pazīmes, par ko paredzēta atbildība Krimināllikumā, taču vienlaikus VDD vērtējumā šādi izteikumi vērtējami negatīvi, jo tas atbilst Krievijas centieniem izplatīt mītu par Latvijā izvietotajiem NATO sabiedroto spēkiem kā apdraudējumu vietējiem iedzīvotājiem, noskaidroja VDD.

VDD vērtējumā, minētās personas provokatīvo un pārspīlēto izteikumu mērķis ir pievērst sev uzmanību un iegūt pēc iespējas lielāku elektorāta atbalstu pirms maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Sociālajā tīklā "facebook" kontā "Saskaņa Online" ievietots Zubareva paziņojums, kurā pausta kritika par iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojumu no ceturtdienas slēgt Deglava tiltu Rīgā.

Paziņojums sociālajā tīklā "Facebook" vēsta:

Daži fakti par partiju KPV.lv, kuras ministri nolēma slēgt Deglava tiltu, ko Rīgas dome tieši šobrīd remontē! Politiskais karš pret Rīgu tagad ir pārmeties arī uz tiltiem! Un ministru naida pret domi dēļ tagad cietīs visi autovadītāji – gan rīdzinieki, gan nerīdzinieki.

- Ekonomikas ministrs no KPV.lv tikko uzmeta visus vēlētājus un atteicās pildīt savu galveno solījumu – likvidēt OIK.

- Labklājības ministre no KPV.lv ir iesaistīta nodokļu nemaksāšanā.

- Iekšlietu ministra brālis – pirmais vēlēšanu kandidāts no KPV.lv.

- KPV.lv frakcijas priekšsēdētaju pieprasa izdot kriminālvajāšanai.

- Partija nespēj pat savākties kongresam, jo partijas biedri vienkārši neierodas.

Kas tādā situācijā ir jādara partijai un tās ministriem? Jāslēdz tilts!

Zubarevs uzskata, ka tilta slēgšana ir satiksmes bloķēšana no Purvciema, Pļavniekiem un Dārzciema uz centru. Tā rezultātā būs sastrēgumi no Mežciema un Juglas, kā arī remontējamās Krasta ielas un Salu tilta pārvēršanās par "pudeles kaklu" un ārprātīgu problēmu radīšana Ķengaragam.

Satiksmes bloķēšana esot gandrīz visu rīdzinieku saniknošana, jo

nokļūšana no Daugavas kreisā krasta uz labo kļūs par absolūtu "čakaru kvadrātā".

Savukārt saniknošana ir naida sildīšana pret Rīgas domi. "Uzsildīts naids ir Eiropas Parlamenta vēlēšanu iznākuma ietekme. Kariņa blēņas ar nekustamo īpašumu, Pabrika acīmredzamā armijas politizēšana un NATO spēku mierīgo iedzīvotāju apšaude pie poligona Ādažos vēl ir sīkums. Bingo, valdošie kungi!" teikts paziņojuma noslēgumā.

Zubareva paziņojumā gan nav minēts ar ko domāta iedzīvotāju apšaude pie Ādažu poligona, taču aģentūra LETA jau ziņoja, ka Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) pagājušā nedēļā sākta dienesta pārbaude saistībā ar apmācību laikā izšauta lādiņa izraisītu ugunsgrēku privātpersonas meža izcirtumā ārpus poligona robežas.

Pagājušajā piektdienā NBS apmācību laikā Ādažu poligonā prettanku šāviņa tehniskas kļūmes rezultātā 10 metrus ārpus poligona robežas pie Iļķenes izdega privātpersonai piederošs meža izcirtums 600 kvadrātmetru platībā.

» Ādažos NBS lādiņš izraisījis ugunsgrēku ārpus poligona robežām

Ugunsgrēku nodzēsa, nekavējoties piesaistot NBS rīcībā pieejamos resursus.

Pēc radušās situācijas NBS pārstāvji nekavējoties sazinājās ar personu, kurai pieder izcirtums, lai informētu par situāciju un atvainotos, kā arī apzinātu, izvērtētu un individuāli risinātu zaudējumu atlīdzināšanas jautājumu.

Ņemot vērā minēto, sākta dienesta pārbaude, kuras laikā tiks noskaidroti apstākļi, kādēļ šāds incidents ir noticis, lai šādi incidenti neatkārtotos. To, vai lādiņš sprādzis poligonā vai ārpus tā, skaidros dienesta pārbaudē.

» "Gaisa vilnis gandrīz nogāza no kājām!" Ģimeni Ādažos pamatīgi izbiedē lādiņa sprādziens

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu