Latvijas kērlingisti nesasniedz pasaules čempionāta jauktajiem pāriem izslēgšanas turnīru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Santa Blumberga un Ritvars Gulbis
Santa Blumberga un Ritvars Gulbis Foto: WCF/Richard Gray

Latvijas kērlingisti Santa Blumberga un Ritvars Gulbis otrdien Norvēģijā nesasniedz pasaules čempionāta jauktajiem pāriem izslēgšanas turnīru.

Latvijas duets otrdienas vakara sesijas mačā ar 12-2 sagrāva Kosovu, ar ko gan nebija gana izslēgšanas sacensību sasniegšanai.

Pirmajā endā Kosovai izdevās gūt vienu punktu, tomēr spēles turpinājumā dominēja Latvijas jauktais pāris. Jau otrajā endā tika izcīnīti pieci, bet trešajā - nozagti divi punkti, kas deva pārsvaru 7-1. Kosovas izlase spēja paņemt vienu punktu ceturtajā endā, bet ar to viņu punktu gūšana arī beidzās. Spēle tika noslēgta sešos endos pie rezultāta 12-2 latviešu labā.

Jau ziņots, ka sacensību pirmajā mačā latvieši sestdien ar 8-6 papildu endā apspēlēja Slovēniju, svētdien ar 3-9 piekāpās ASV, bet pirmdien ar 4-7 zaudēja Krievijai. Savukārt otrdienas pirmajā mačā Latvija ar 4-7 piekāpās Spānijai.

F grupas cīņu turpinājumā Latvijas kērlingisti tiksies ar Polijas un Grieķijas jauktajiem pāriem.

Ar divām uzvarām piecās spēlēs Latvijas duets F apakšgrupā šobrīd ieņem dalītu ceturto vietu, tomēr jau tagad komandai nav izredžu sasniegt pasaules čempionāta astotdaļfinālu.

Komandas ir sadalītas sešās grupās pa astoņām katrā, bet tās vispirms aizvadīs viena apļa sacensības. Apakšgrupu divas labākās komandas un četras trešo vietu ieguvējas ar labākajiem papildrādītājiem iekļūs sacensību astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts jauktajiem pāriem notiks līdz 27.aprīlim. Šajā turnīrā piedalās vēl nebijis skaits komandu - 48.

Blumberga un Gulbis piedalījās arī pagājušā gada pasaules čempionātā, kad guva 25.vietu starp 40 komandām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu