Harijs Vītoliņš: Šobrīd izskatu vairākus piedāvājumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: EPA/Scanpix

Latvijas hokeja treneris Harijs Vītoliņš šobrīd izskata vairākus darba piedāvājums, intervijā Šveices klubam "Davos" atklājis latviešu speciālists.

Vītoliņš neturpinās vadīt Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandu "Davos", jo klubs nolīdzis jaunu galveno treneri - Kristianu Volvendu.

Pie "Davos" stūres Vītoliņš stājās pērn decembrī, palīdzot tai saglabāt vietu NLA. Viņam komandā asistēja vēl viens pašmāju speciālists Viktors Ignatjevs.

"Kas attiecas uz manu nākotni, šobrīd izskatu vairākas iespējas un piedāvājums," "Davos" citē Vītoliņa teikto.

Vītoliņš, iespējams, atkal apvienos spēkus ar Oļegu Znaroku. Krievijas mediji jau ilgstoši mēļo, ka Znaroks stāsies pie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas "Spartak" stūres, par asistentu pieaicinot Vītoliņu.

"Pastāv tāda iespēja, ka atkal apvienošu spēkus ar savu ilggadējo kolēģi Znaroku. Tomēr vēl nekas nav parakstīts," atklājis Vītoliņš.

Vītoliņš pirms tam rudenī iesaistījās Latvijas čempionu "Kurbads" treneru kolektīvā, palīdzot vienībai Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā.

Savas trenera karjeras laikā Vītoliņš kā Znaroka asistents ir trīs reizes izcīnījis KHL Gagarina kausu, kā arī neilgu laiku bija šī turnīra komandas Maskavas "Dinamo" galvenais treneris.

Savukārt laikā no 2014. līdz 2018.gadam Vītoliņš bija Krievijas hokeja izlases galvenā trenera Znaroka asistents. Šajā periodā Krievijas izlase izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas pasaules čempionātos. Pērn Vītoliņš ar Znaroku līdz olimpiskajam zeltam aizveda Olimpiskos sportistus no Krievijas (OAR).

Kopā ar Znaroku Vītoliņš trenējis arī Latvijas izlasi, bet tas bija pirms panākumiem Krievijā.

Vītoliņš pirms sadarbības ar Znaroku kā galvenais treneris bija vadījis Oberturgavas "Pikes" klubu Šveicē, kur viņš kā spēlētājs aizvadīja pēdējās deviņas sezonas savā hokejista karjerā.

"Davos" par Šveices čempioni kļuvusi 31 reizi, bet iepriekšējais tituls bija 2015.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu